Bedste B Vitamin 2024

Topliste Bedste B-vitamin Tilskud

Bedst i vores test
9.8
Elexir pharma B-vitamin komplex

Efter en udmattende dag ønsker vi kun at lade batterierne op. Men hvad er det mest effektive supplement til dette? Det er Elexir Pharma B-vitamin Komplex! Med en kapsel om dagen af vores ernæringsmæssigt komplette B-vitamin Komplex-tilskud, får du nok vitamin B12, biotin og niacin til at understøtte dit energistofskifte og hormonregulering.

Du har travlt og har ikke tid til at gå til lægen eller købmanden. Derfor har du brug for Elexir Pharma B-vitamin Komplex. Det er et komplet tilskud, der dækker alle dine daglige behov for fx vitamin B12, biotin og niacin. Alt du behøver er en Elexir Pharma B-vitamin Komplex kapsel om dagen, og du er klar!

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Grunden til at vi valgte dette produkt er fordi leverandøren er velkendt. Det er også et kompleks. Det betyder, at der er flere typer vitaminer i, hvilket gør det mere effektivt!

Er der nogen bagdele med produktet?

Der er ingen ulemper ved produktet, men der er også få kundeanmeldelser online. Det betyder, at der er mindre information at hente fakta fra, men ifølge indholdet og virksomheden er det et fantastisk produkt.

Fakta

 • 100 kapsler
 • 1,19 kr/kaps
 • Vitamin kompleks
9.6
Solgar vitamin B-complex

Når du leder efter en måde at styrke din dag på, skal du ikke lede længere end Solgars B-Complex! Dette produkt indeholder alle B-vitaminer for øget energi, stofskifte og mental klarhed. Det kommer også med en høj dosis C-vitamin til at bekæmpe betændelse og understøtte immunitet. Det er nemt at tage med sine hurtige frigivelseskapsler og vegetarvenlige formel. Solgars B-Complex er perfekt til en sund aktiv livsstil!

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Der er flere grunde til, at vi valgte dette produkt. Pris, leverandør og indhold. Alt er fantastisk! For det første koster den under 150 NOK, men den er også fra Solgar, som er en af ​​de førende leverandører i branchen.

Når det kommer til indhold, er dette produkt også fantastisk. Det er ikke kun vitamin B, men det er et kompleks, hvilket betyder, at det er en blanding af vitaminer, der komplimenterer hinanden.

Er der nogen bagdele med produktet?

Ifølge os er der ingen større ulemper ved produktet, hvilket er godt!

Fakta:

 • 100 kapsler
 • 1,65 kr/kaps
 • B-kompleks
Bedste Tyggetablett
9.6
B12-vitamin Tyggetabletter

Få din daglige dosis vitamin B12 med WeightWorlds velsmagende tyggetabletter! Deres vitamin B12 er lavet med omhu og har videnskabeligt vist sig at gavne mennesker med en række forskellige sundhedsbehov.

Få det vægttabsvitamin, du har brug for. Vitamin B12 er en nøglekomponent til sundt vægttab. Det er essentielt for metabolismen af fedt og kulhydrater og er involveret i syntesen af DNA og røde blodlegemer. Det hjælper også med at vedligeholde dit centralnervesystem, som omfatter din hjerne. Få din daglige dosis vitamin B12 med WeightWorlds tyggetablet.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Der er mange mennesker, der ikke kan lide at sluge kapsler, så denne er til dig! Det er vigtigt for os at sørge for noget for enhver smag, så hvis du hellere vil have velsmagende tyggetabletter end kapsler, anbefaler vi dette til dig.

Er der nogle ulemper, man skal være opmærksom på?

Efter at have gennemgået produktet, det vil sige indholdet, prisen og kundeanmeldelser, kan vi sige, at vi ikke finder nogen større ulemper.

Fakta

 • 400 tyggetabletter
 • 100% vegansk
 • Citronsmag
9.6
Vitamin B6 Healthwell

Vitamin B6 er et vigtigt vitamin, der har mange funktioner i kroppen. Det er en cofaktor i syntesen af proteiner og neurotransmittere og hjælper med at omdanne sukker og fedt til energi, samtidig med at det hjælper med at opretholde sund hud og nerver.

Vitamin B6 er et vandopløseligt vitamin, hvilket betyder, at det kan absorberes af din krop, selvom dit fordøjelsessystem ikke fungerer så godt, hvilket gør det perfekt til alle typer mennesker. Healthwell Vitamin B6 er et kosttilskud, så det er sikkert til regelmæssig indtagelse.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Vi valgte denne, fordi den kun indeholder 1 vitamin, så hvis du leder efter B6, kan du være sikker på, at du kun får det og intet andet.

Er der nogen bagdele med denne?

Hvis du leder efter et kompleks, er dette måske ikke noget for dig. Men hvis du leder efter B6, og intet andet, er denne perfekt!

Fakta

 • 180-540 kapsler
 • 0,66kr/kaps
 • Tilbyder en pakkeløsning
9.3
Vitamin B12 methyleret

Vi er her for at hjælpe dig med at leve sundt og have det godt. Healthwell har skabt et kosttilskud, der har fordelene ved vitamin B12 uden problemerne med umetayleret B12. Deres methyleret tilskud indeholder kun den aktive form af vitamin B12 og er let at sluge og giver hurtige resultater.

Den er nem at sluge og klar til at blive optaget i din krop. Du behøver ikke arbejde for at få din daglige dosis vitamin B12 - tag 1 kapsel om dagen, og du er indstillet på en passende mængde af det vitamin, som din krop har brug for!

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Vi valgte dette produkt, fordi vitamin b12 er meget vigtigt for energien, og her får du det uden andre tilsætningsstoffer. Det kommer også fra en betroet leverandør og er vegansk.

Er der nogen bagdele med produktet?

Det er bare en ulempe, men det kan være en fordel for nogle. Den indeholder kun B12 og ingen andre vitaminer. Hvis det er det, du leder efter, er denne noget for dig.

Fakta

 • 100-300 kapsler
 • 0,79 kr/kaps
 • 500 mcg pr kapsel
9.2
VITAMIN B1 100

Den menneskelige krop kan ikke lave dette vitamin, så vi skal få det fra vores kost. Vitamin B1 100 er en fremragende kilde til vitamin B1 og er perfekt til vegetarer. Det er også et godt supplement til din kost, hvis du har diabetes, fordi det hjælper med at kontrollere blodsukkerniveauet.

Det er et vandopløseligt vitamin og skal tages i små doser dagligt. Det er vigtigt for kroppen at fungere normalt, da det hjælper hjertet til at fungere normalt og også med kroppens psykologiske funktioner for at få nervesystemet til at fungere normalt. 

VITAMIN B1 100 fra Healthwell er et kosttilskud af høj kvalitet, der indeholder vitamin B1 i vegetabilske kapsler. Det er for kroppens omsætning af protein, kulhydrater og fedt, og for sund hud og hår.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Healthwell er et mærke kendt for at tilbyde produkter af høj kvalitet, og de gør dette til en rimelig pris.

Er der nogen bagdele med denne?

Ifølge os er der ingen større ulemper ved produktet, hvilket er godt! Prisen er god, og meget rimelig, men du får også et produkt af høj kvalitet.

Fakta

 • 100 mg B1-vitamin pr. kapsel
 • 90 kapsler
 • Tilbyr pakkepris 
9.2
Body science vitamin B12

Du ved det måske ikke, men fysisk energi, humør og hukommelsesydelse kan alle påvirkes af dine vitamin B12-niveauer. Fysisk energi som følge af træthed eller anæmi, humør som følge af depression og/eller angst, især hos seniorer, og hukommelsespræstation på grund af kognitiv tilbagegang såsom Alzheimers sygdom.

Vitamin B12 hjælper med at opretholde sunde nerveceller og røde blodlegemer. Det anbefales ofte til veganere og strenge vegetarer, personer med perniciøs anæmi og andre med lave niveauer af mavesyreproduktion.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Mange mennesker får ikke nok vitamin B12. Det er derfor, når du leder efter det bedste kosttilskud, bør du huske Body Science Vitamin B12. Den indeholder 100% methylcobalamin, som er den type vitamin B12, som kroppen kan optage mest effektivt, og som også kan bruges til at understøtte nervesystemets funktion.

Fakta

 • Vegansk
 • 1000 mcg B12 pr. tablet
 • 100 tabletter under 100 kr

Vores købsguide B-vitamin

bedste b-vitamin tilskud

Hvad består det ‘komplekse’ B-vitamin af?

Vitamin B produceres ikke i kroppen, men skal optages fra andre kilder – nogle mennesker vil derfor kunne supplere deres almindelige kost med et kosttilskud, for at få dækket deres B-vitamin behov.

B-vitaminet blev fejl kategoriseret som et enkelt vitamin førhen (hvilket også er hvorfor vi stadig taler om ‘b-vitaminet’), men nyere forskning viser, at vitaminet kan opdeles i en lang liste af forskellige vitaminer, som tilsammen skaber det, som vi nu kategoriserer og definerer som ‘B-vitamin’. 

Mange har nok hørt om både vitamin B6 og B12, og det er der en særlig grund til. Disse er nemlig nogle af komponenterne i dette vitamin kompleks, som har de mest relevante funktioner.

Disse er de mest gængse B-vitamin forbindelser, som man hører om på kost- og helse markedet:

 • B1-vitamin
 • B2-vitamin
 • B3-vitamin
 • B5-vitamin
 • B6-vitamin
 • B7-vitamin
 • B9-vitamin
 • B12-vitamin

De mest ‘almindelige’ B-vitaminer

B5 vitamin (panthotensyre) bidrager til kroppens omsætning af steroidhormoner, som blandt andet dækker over kønshormonerne. Dette vitamin understøtter også normal mental ydeevne og kontribuerer til energistofskiftet.

B6 vitamin, som er en anden vitamin forbindelse, som mange har hørt om, er også en vital del af vores vitamin bestanddel, idet den blandt andet hjælper med at styrke immunsystemet og er med til at danne antistoffer. 

B12 vitamin er med til at sørge for at dine nerver er velfungerende, samt at din krop producerer og vedligeholder dets netværk af blodceller og blodplader. Vitaminet kan ikke produceres af kroppen selv, og skal derfor indtages gennem fødevarer eller kosttilskud. 

Dette B-vitamin kompleks er et af de mest essentielle for kroppens daglige funktionalitet og velvære; og heldigvis er det også et af de vitaminer, som vi har nemmest ved at få adgang til. 

vitamin b12 b6 b1 tilskud

Hvor kan du få B vitamin fra?

B vitamin er et af de vitaminer, som vi har størst adgang til, netop fordi det er et vitamin, som findes i de fleste fødevarer. Dog er det også her vigtigt at huske på, at B-vitamin ikke er en samlet kategori, men består af komplekse forbindelser, og derfor vil forskellige vitamin-bestanddele kunne findes i forskellige fødevarer. 

(Bemærk: animalske produkter er markeret med *, hvorimod (*) betyder at visse typer af produktet kan indeholde animalske produkter)

Hvis du gerne vil have B3-vitaminer, kan du spise:

 • Kød*
 • Fisk*
 • Mælk*
 • Æg*
 • Havregryn
 • Brød(*)
 • Gær
 • Bælgfrugter
 • Nødder

Hvis du gerne vil have B6-vitaminer, kan du spise:

 • Kød*
 • Fisk*
 • Ost og mælkeprodukter*
 • Korn
 • Pasta(*)
 • Ris
 • Brød(*)
 • Banan
 • Hvidløg
 • Linser

Hvis du gerne vil have B12-vitaminer, kan du spise:

 • Kød*
 • Fisk*
 • Skaldyr*
 • Æg*
 • Mælkeprodukter*

Hvis du vælger at supplere din daglige kost med et B vitamins tilskud, så indeholder mange af tabletterne på markedet en kombination af de mest almindelige B-vitamin komponenter, men hvis det er en bestemt form for vitamin B, du leder efter, så findes der også denne slags blandt nogle af de bedste produkter. 

B vitaminer findes, som du kan se, i flere forskellige madvarer, hvilket burde gøre det nemmere for dig at finde kilder til det naturligt i dine fødevarer. Skulle du alligevel mangle vitaminet, så kan du altid gøre brug af en B-vitamin kapsel eller pille, såsom dem vi har vurderet til at være de bedste på vores liste. 

Mange af disse fødevarer er også gode kilder til for eksempel Omega 3 og Magnesium, som kroppen også har det godt med.

god mad med b-vitamin

Mangel symptomer, som du skal være opmærksom på

Symptomerne kan variere lidt afhængigt af hvilken vitamin-komponent det er, du mangler, men generelt set bør du være opmærksom på disse symptomer og bivirkninger ved B vitamin mangel:

 • Lavt blodtal / lav blodprocent
 • Følelsesløshed i kroppen 
 • Hovedpine
 • Træthed
 • Tegn på psykisk sygdom
 • Pludseligt vægttab
 • Maveproblemer
 • Depressive episoder
 • Blodmangel
 • Hududslæt
 • Tørre læber og mundhule
 • Forandringer på tungen

Nogle vitamin mangler er værre end andre og mangel symptomerne kan derfor også variere meget, både i alvorlighed og hyppighed. Dog ved vi for eksempel, at vitamin B12 mangel efter længere perioder kan lede til alvorlige sygdomme, både fysiske som psykiske. 

Nogle er i større fare for at udvikle B12 mangel end andre, og der er særligt tale om folk som ikke spiser animalske produkter, folk med autoimmune sygdomme (f.eks. Graves sygdom, vitiligo og thyroiditis) og ældre mennesker, som lider af (eller har øget risiko for) atrofisk gastritis. Derudover kan tilstanden også være arvelig, hvis en person udvikler perniciøs anæmi, som beskrevet tidligere. 

Folk med et stort indtag af alkohol over længere tid kan også lede til B1 mangel, hvilket kan ende med at kroppen ikke kan optage denne del af vitaminet. Hvis du drikker meget alkohol, er der derfor endnu større grund til at købe de forskellige b vitamin tilskud, da alkohol nedsætter optagelsen af stofferne i kroppen – men først bør du selvfølgelig tage hånd om alkoholmisbruget. 

Hvem kan få størst glæde af et Vitamin B kosttilskud?

Som du måske har bidt mærke i, i en af de ovenstående sektioner hvor vi viste nogle af de fødevarer, du kan få B-vitaminer fra, så kommer vitaminet ofte fra kød og animalske produkter. Dette gør sig især gældende for B12, som nærmest kun kommer fra dyreriget. 

Det kan gøre det svært for vegetarer og veganere at få deres daglige dosis af B-vitaminer (og B12), og i og med at hvert enkelt b vitamin bidrager til at vedligeholde normalt energistofskifte, normal hud, samt vigtigere funktioner, forbundet med nervesystemet og blodproduktion, er det vigtigt at få den daglige dosis opnås. 

Selvom at b vitaminer primært findes i animalske madvarer, kan folk som undgår disse produkter få stor glæde af at tilføje et B-vitamin kosttilskud til deres daglige rutine, så de er dækket ind på vitamin fronten. 

Personer med cøliaki, som af gode grunde ikke kan spise sædvanlige kornprodukter, kan også tit ende med at få B vitamin mangel, og endnu mere hvis de oveni dette også er vegetarer eller veganere. Derfor kan disse personer også tit få positive resultater ved at gøre brug af et vitamin B kosttilskud, særligt hvis det er på baggrund af en læges anbefalinger. 

Her finder du de bedste B vitamin tilskud

Vi har kikket pa de forskellige varianter af B vitamin, som du kan få på det danske marked, så vi kan præsentere dig for vores testvinder; altså den som har været bedst i test. Ud fra vores bedømmelse og topliste (som du finder øverst i artiklen) kan du forvente at få det bedste produkt til pengene.

FA

Hvad er B-vitamin?

B-vitaminer er en gruppering af vitaminer, som er essentielle for kroppens funktionalitet. Stofferne i vitaminerne er byggestenene for vedligeholdelsen af din krop, og bruges også når kroppen skal bruge energi til at bevæge sig og tænke, samt producere blod. 

Kan man tage for meget B vitamin?

Det er nærmest umuligt at få for meget B-vitamin, da b vitaminer er vandopløselige vitaminer (ligesom C-vitamin også er), hvilket betyder at unødvendige mængder af vitaminet skylles ud gennem urinen. 

Er der bivirkninger ved at tage B-vitamin?

Selvom at det ikke er farligt at tage for meget B-vitamin, er der stadig rapporteret bivirkninger ved forøgede mængder af f.eks. B6-vitamin (følelsesløshed, lysoverfølsomhed) og B5-vitamin (diarré) . Noget medicin kan også svækkes ved store mængder af B-vitamin indtagelse. 

Hvad er den daglige dosering?

Den anbefalede daglige dosis for et voksent menneske (uanset køn) er 2.0 µg (mikrogram), mens ammende skal have en dosering på 2,6 µg, da barnet får udskilt B12-vitamin direkte gennem modermælken. 

Hvad sker der, hvis man mangler B vitamin?

Vitamin B (og særligt Vitamin B12) mangel kan lede til perniciøs anæmi (lav blodprocent), hvilket i forværrede tilfælde kan lede til skader på nervesystemet og psykiske sygdomme (bl.a. demens). 

Konklusion

Vi har forsøgt at besvare nogle af de spørgsmål, du måtte have omkring B vitaminer og kosttilskuddet af samme navn, i denne artikel. Vi håber, at du kan bruge vores topliste over de mest anerkendte og virksomme produkter, som vi har stående øverst i vores artikel, når du begiver dig ud på markedet. 

Vi har blandt andet givet dig svar på hvad B vitamin egentlig er, og hvorfor den er en kompleks vitamin; hvem der vil kunne få størst glæde af at købe kosttilskuddet, samt hvad B-vitamin hjælper dig med inde i kroppen, og hvad du skal være opmærksom på, hvis du har på fornemmelsen, at du er i B-vitamin underskud. 

Vi ønsker dig held og lykke med dit produkt og håber, at du får en lige så positiv virkning som vores testpersoner. 

Hvis du er interesseret i B-vitamin, kan du også være interesseret i at læse om det bedste D-vitamin eller bedste C-vitamin.

Kildehenvisning

https://academic.oup.com/jn/article-abstract/120/suppl_11/1503/4738636

https://www.nature.com/articles/nrdp201740

https://tv.tv2.dk/2014-11-30-stor-guide-her-er-vitaminerne-der-giver-dig-energi-i-den-moerke-tid

https://livsstil.tv2.dk/sundhed/2013-05-21-ny-forskning-dette-vitamin-beskytter-mod-demens

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/blod/sygdomme/anaemier/vitamin-b12-mangel/

https://www.apoteket.dk/sundhed/oversigt-over-vitaminer-og-mineraler/b6-vitamin

Opdateret 28.12.2022