Bedste D-vitamin 2024

Topliste Bedste Vitamin D – Tilskud

Bedst i Test
9.9
Vitamin D3 5000 IE

Healthwell’s Vitamin D3 5000 IE-tilskud er ultrastærkt. Dette sikrer, at du får det D-vitamin, din krop har brug for for at fungere korrekt. Sammen med at opretholde et sundt immunsystem og stærke knogler, vil dette supplement give dine tænder den sunde glans, de har brug for.

Du bør aldrig undvære dette vigtige vitamin. Mangel på D-vitamin kan føre til nedsat immunitet, depression og dårlig knoglesundhed. Healthwell’s 5000 IE tabletter er formuleret til at give hurtig, bekvem og potent tilskud. Dems høje kvalitet sikrer, at du indtager den nøjagtige dosis på 5000 IE.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Vi valgte dette produkt af flere grunde. For det første er Healthwell en meget pålidelig leverandør, men du behøver ikke at tro på os! De har mange kundeanmeldelser, der vil sige det samme. De tilbyder meget stærke D3-vitamintilskud, til en meget rimelig pris.

Er der nogle ulemper, man skal være opmærksom på?

Efter at have gennemgået produktet, det vil sige indholdet, prisen og kundeanmeldelser, kan vi sige, at vi ikke finder nogen større ulemper. Hvis du ikke leder efter et højdosis D3-vitamintilskud, så er dette ikke noget for dig.

Fakta

 • 120 - 360 kapsler
 • 1,08 kr/kaps
 • 5 000 IE (IU)
9.4
Bodylab Vitamin D (90 stk)

Antallet af mennesker med D-vitaminmangel er vokset markant de seneste år. D-vitamin er essentielt for kroppen. Mangel kan føre til forskellige helbredsproblemer såsom muskelsvaghed, osteoporose, depression og meget mere. Bodylabs D-vitamintilskud kommer i form af softgels og er designet til let at opløses under din tunge, så du kan få din daglige dosis uden besvær.

D-vitamin er et vigtigt næringsstof, der bidrager til dit helbred på mange måder. D-vitamin hjælper også med muskelfunktion, opretholdelse af et sundt hjerte, forebyggelse af betændelse og sygdomme og meget mere. Bodylab tilbyder en D-vitamintilskud, der er lægegodkendte og klinisk effektive.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Når det kommer til prisen, får du ikke meget bedre end dette. 90 kapsler, som holder i 3 måneder, til under 50 kr. Det bliver ikke billigere end det! Den kommer også fra en pålidelig leverandør med gode anmeldelser.

Er der nogen bagdele med produktet?

Hvis du leder efter et premium produkt, som du gerne vil betale lidt ekstra for, er dette ikke noget for dig. Men ellers er det meget godt!

Fakta

 • 90 kapsler
 • Under 50 kr
 • 60 mg pr. kapsel
8.9
Thorne D-vitamin flytande 500 IE

Klar til en nem måde at forbedre dit helbred på? Du behøver ikke tage en pille længere! Thorne D-vitamin væske er et flydende D-vitamintilskud, der er 500 IE pr. dråbe. Flasken har en dråbe i, så den er nem at dosere og den drypper langsomt, så du ikke skal bekymre dig om at tage for meget.

Thorne D-vitamin væske er et praktisk D-vitamintilskud i flydende form. Dette lette, hurtigtvirkende kosttilskud kan doseres ved hjælp af den smarte flaske, som drypper lige nok væske hver gang.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Hvis du ikke vil have kapsler, og du heller ikke vil have pastiller, så er denne her noget for dig. Det er en helt naturlig D-vitaminolie, uden yderligere stoffer.

Fakta

 • Flydende form
 • Naturligt
 • 500 IE (IU)
Vegansk
9
Vitamin D3 VEGAN 3000 IE

Har du en vegansk eller vegetarisk livsstil eller er du veganer eller vegetar af andre årsager? Er du træt, sløv og nedslidt? Men bare rolig. Sådan behøver du ikke være - du skal bare supplere din kost med vegansk vitamin D3! Du vil få det godt igen på ingen tid med dette naturlige veganske D3-vitamintilskud, specielt tilpasset veganeres og vegetarers behov og ønsker.

Det veganske D3-vitamintilskud, du har ventet på. Dem giver en høj dosis på 3000 IE om dagen for at understøtte veganeres og vegetarers behov og ønsker. Healthwell’s D-vitamintilskud er specielt tilpasset vegetarers og veganeres behov og ønsker.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Vi ved, at det kan være svært at finde D-vitamin til veganere. Derfor har vi dette vidunderlige alternativ til jer veganere!

Fakta

 • 100 - 300 kapsler
 • 1,35 kr/kaps
 • 3000 IE (IU)
9.2
Active Care Vitaminbjørne D-vitamin

Mød vitaminbjørnene! Active Care Vitamin Bears Vitamin D er en ny og spændende måde at supplere dit barns kost med det vigtige D-vitamin, de har brug for. Disse D-vitamin tyggetabletter er en nem, velsmagende og sjov måde at få aktive børn til at tage deres livsvigtige næringsstof. Disse små tyggebare bjørne er perfekte til dine børn at have i madpakken eller rygsækken til den middagssnack.

D-vitamin er et essentielt næringsstof, der hjælper kroppen med at optage calcium og opretholde knoglesundhed. Active Care Vitamin Bears er en velsmagende måde at supplere kosten med D-vitamin. De er lækre og giver 10 mcg (400 IE) D-vitamin pr. tablet.

Er der nogle ulemper, man skal være opmærksom på?

Alle elsker vitaminbjørne. Der er ikke mange ulemper ved dette, hvis du leder efter et velsmagende D-vitamintilskud.

Fakta

 • 60 bjørne
 • 1,32 kr/bjørn
 • 10 mcg / 400 IE (IU)
9.2
MONKIDS Vitamin D3+KALCIUM

Har dine børn følt sig trætte, irritable eller bare ikke sig selv? Monkids Vitamin D3 + Kalcium kan hjælpe! Med en lækker jordbærsmag og sød hjerteform vil de elske at tage deres kosttilskud hver dag. Monkids er specielt udviklet til børn, hvilket gør det nemt at give dem en ekstra dosis D-vitamin og calcium!

Monkids Vitamin D3 + Kalcium er et kosttilskud, som børn elsker! Hver lille hjerteformede pille giver 100% af det daglige behov for D-vitamin og calcium, så dit barn kan forblive sundt og stærkt. Monkids Vitamin D3 + Calcium indeholder naturlige farver fra sort gulerod.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Dette er perfekt til børn. Det smager godt, og med 200 IE er det ikke så højt doseret!

Er der nogen bagdele med produktet?

Dette er ikke korrekt doseret til at vokse.

Fakta

 • 60 stk
 • 1,75 kr/stk
 • 200 IE (IU)
9.4
D3-Vitamin sugetabletter

D-vitamin er et af de vigtigste vitaminer, der er med til at sikre et sundt liv. Men du har brug for 1000 IE D-vitamin hver dag, og det er ikke så nemt at gøre, som du måske tror. Men nu kan du nemt få din daglige dosis med disse velsmagende, frugtige D3-vitamintabletter. De er perfekte til alle aldre og kan tages med når som helst og hvor som helst - så sørg for at have en i din pung og i bilen, når du har mest brug for det!

Tabletterne er nemme at bruge og smager fantastisk. De er med til at sikre et dagligt indtag af D-vitamin, som er vigtigt for sundheden. D3-vitamin er velegnet til hele familien.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Vi ved, at der er mange mennesker, der har problemer med olier eller med at sluge tabletter. Derfor har vi denne til dig. Lækre pastiller fra en pålidelig leverandør.

Fakta

 • 120 - 360 tabletter
 • 0,66 kr/tablett
 • 1000 IE (IU)

Vores købsguide Vitamin D

bedste d-vitamin

Vores guide om D-vitamin og vores tests

Vores mål med denne guide er, at vi kan hjælpe dig med at finde de bedste D-vitaminprodukter på markedet.

Al informationen på denne side er udarbejdet ud fra en kombination af egne tests, verificerede kundeanmeldelser og de mest anbefalede produkter fra blandt andet Lægemiddelstyrelsen.

Vi tror og håber på, at denne guide skal kunne hjælpe dig på rette vej til et bedre humør og en øget livskvalitet.

Vælg det rigtige D-vitamintilskud

Selvom kosttilskud aldrig helt bør erstatte rigtig og varieret kost, så indeholder D-vitamin faktisk stoffer, som kan regulere calciumbalancen i din krop. Disse stoffer er dog noget, som ikke alle får nok af igennem deres kost, så derfor er det nødvendigt at supplere med kosttilskud i form af D-vitaminer.

Hvor meget D-vitamin du får, afhænger som sagt meget af dine kost- og madvaner. Hvis du spiser meget fisk og bruger daglig tid i solen om sommeren, behøver som regel ikke at tage tilskud af D-vitamin. Børn under 2 år og voksne over 75 år anbefales at spise ekstra D-vitamin, specielt i vinterhalvåret.

Hvorfor bør man tage tilskud af D-vitamin?

Som vi nævnte tidligere, så er kalkbalancen i kroppen styret af D-vitamin. Det er det, som mest påvirker skelettet og tænderne. Vitamin D bidrager også til et stærkere immunforsvar og hjælper derfor også kroppen med at komme sig hurtigere over sygdom.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at man ikke tager mere, end man behøver. Hvis man tager for meget D-vitamin over en længere periode, end hvad der er anbefalet, så kan det resultere i mere alvorlige sundhedsproblemer, såsom nyresvigt og hjertesygdomme.

Ifølge Fødevarestyrelsen er den anbefalede dosis af D-vitamin 10 mikrogram om dagen til børn og voksne under 75 år. Hvis du er over 75 år, skal du i stedet tage 20 mikrogram om dagen.

Alle tilskud af D-vitamin, som vi vil anbefale hos os, er naturligvis godkendt af Lægemiddelstyrelsen og ved at købe dine vitaminer igennem os gør du det let for dig selv, fordi vi allerede har sammenlignet og testet det bedste D-vitamin til dig.

d vitamin tilskud børn

D-vitamin og Covid-19

Med hensyn til virkningerne og effekterne af D-vitamin i forbindelse med Covid-19 er der endnu ingen indikationer på, at det kan hjælpe eller reducere risikoen for at udvikle Covid-19.

Vi ved dog, at D-vitamin kan have betydning for, hvor modtagelig vores krop er for luftvejsinfektioner, da det styrker vores generelle immunforsvar. Der er således ingen grund til at spise mere eller mindre D-vitamin for at beskytte mod Covid-19.

Det anbefales, at du fortsætter med at spise din normale daglige anbefalede dosis D-vitamin.

Kan du få for meget D-vitamin?

Det korte svar er ja. At få for meget D-vitamin kan føre til, at din krop får for højt calciumniveau i blodet og nyrerne, hvilket igen kan føre til nyresvigt, som kan være en dødelig helbredstilstand.

Du kan dog aldrig få for store og farlige mængder D-vitamin bare ved at spise almindelig mad. Du kan kun få for store mængder D-vitamin, hvis du spiser kosttilskud, der indeholder D-vitamin. Den øvre grænse for indtagelse i dag er 100 mikrogram for en voksen på en dag.

Hvem har brug for tilskud af D-vitamin?

Hvem der har brug for ekstra tilskud af D-vitamin, er meget individuelt. Men generelt er det ældre mennesker, der er 75 år eller ældre, og som måske er meget indendørs og ikke får så meget sol, der muligvis har brug for ekstra D-vitamintilskud.

Selv børn under 5 år, der ikke indtager D-vitaminberigede produkter, kan have brug for ekstra kosttilskud for at få nok og igen især, hvis de ikke opholder sig udenfor særlig meget. De naturlige kilder, som vi får D-vitamin fra er fed fisk, æg, kød, margarine, D-vitaminberiget mælk, svampe, appelsinjuice og selvfølgelig solen.

Du kan også vælge at spise multivitamintabletter, eller hvis du har brug for at få større mængder, kan du vælge at tage rene D-vitamintilskud.

Hvad er virkningerne af D-vitamin?

Det er ikke altid let at vide, om du lider af mangel af D-vitamin. Men hvis du har mistanke om, at du gør det, anbefaler vi, at du f.eks. prøver at tage et D-vitamin tilskud i en uge. Hvis du faktisk har mangel på D-vitamin, vil du højst sandsynligt mærke en stor forskel i dit humør og i dit generelle overskud.

Det er meget almindeligt, at man begynder at føle sig mere frisk og opmærksom, når man starter med D-vitamintilskud, hvis man tidligere har haft mangel på det. Effekterne er normalt størst om vinteren, når det er mørkt mere eller mindre døgnet rundt, og når du ikke får lige så meget sollys.

Danskere har et lavere D-vitaminindhold i blodet end det meste af ​​verden

Selvom der ikke har været klare undersøgelser af især D-vitamin, tyder et par undersøgelser, der faktisk er foretaget, på, at danskere og andre nordiske lande generelt har et lavere D-vitaminindhold i blodet, end hvad der anbefales. Dette skyldes at Danmark og andre nordiske lande, ikke får nok sollys om vinteren og derfor ikke nok naturligt D-vitamin.

Dette er tydeligst hos små børn og ældre, der måske holder sig oftere indendørs. Da Sundhedsstyrelsen i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse i 2018 foretog sin nationale undersøgelse og målte niveauet af D-vitamin i danskernes blod, viste det sig, at omkring hver 5. eller 20% ​​af danskere, der ikke tager vitamintilskud, havde et niveau af D-vitamin, der var under det optimale.

Det betød, at Sundhedsstyrelsen øgede den anbefalede dosis til dagligt indtag med 5-7,5 μg pr. dag i Danmark, hvilket derfor giver en daglig anbefalet dosis af D-vitamin på 5-10 mikrogram fra oktober til april for gennemsnitsdanskeren, men kan variere alt efter levestil. Formålet med stigningen var at reducere antallet af danskere, der havde for lavt D-vitaminindhold i blodet.

Billedtekst: Dansk vinter kan være dejlig, men giver dårligt med naturligt D-vitamin.

grå og mørk i danmark om vinteren

Forskellige typer D-vitamin

D-vitamin findes i flere former. Der er for eksempel den form for D-vitamin, der dannes i vores hud, når det udsættes for sollys kaldet D3-vitamin, hvilket også er det D-vitamin, der findes i fisk, æg og kød.

En anden type D-vitamin er D2, som er det, der findes i svampe, som f.eks. kantareller og Karl Johansvampe. Uanset om du spiser D2 eller D3, får du det nødvendige indtag for en god D-vitamin status i blodet.

D-vitamin findes ofte i multivitamintabletter, hvor der også ofte er C-vitamin og B-vitamin. Även många pre-workouts innehåller D och B vitaminer.

Fordele og ulemper ved D -vitamin

Der findes fordele og ulemper ved alt, og det gør der også med vitaminer. Her vil vi kort gennemgå, hvilke fordele og ulemper der kan være ved D-vitamin.

Fordele

Der er mange gode fordele ved D-vitamin. Den måske mest kendte og omtalte fordel er, at den er god for dine tænder og skelet, men også dit humør, især om vinteren. Andre ting, som D-vitamin også er en god fordel for, er blandt andet dit immunsystem, da et sundt niveau af D-vitamin gør det lettere for dig at forblive sund og rask.

Nedenfor kan du se en liste over alle de fordele, der følger med, hvis du tager D-vitamintilskud.

 • Styrker tænderne
 • Styrker skelettet
 • Øger og styrker dit immunsystem
 • Reducerer risikoen for luftvejsinfektion
 • Du kan blive mere opmærksom og opmærksom
 • Du kan få bedre humør

Ulemper

Der er virkelig ingen direkte ulempe ved at tage tilskud af D-vitamin, men det er risikabelt at tage for meget.

Hvis du tager for meget D-vitamin over en længere periode, risikerer du at få for højt calciumniveau i blodet, hvilket igen kan føre til nyresvigt, som kan være en livstruende tilstand.

Men hvis du tager tilskud af D-vitamin i henhold til anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen, risikerer du ikke at få nogen negative virkninger af det.

FAQ – ofte stillede spørgsmål om D-vitamin

Hvor meget D-vitamin har jeg brug for om dagen (ug)?

Ifølge myndighedernes anbefalinger til de nordiske lande bør børn og voksne, der opholder sig et gennemsnitlig niveau udenfor i sollyset, regelmæssigt tage 5-10 mikrogram (µg) D-vitamin om dagen i vintermånederne og op til 5 mikrogram i sommermånederne.

Voksne, der ikke opholder sig i sollys dagligt og ældre over 75 år, bør tage op til 20 µg om dagen. Du kan læse mere om de specifikke anbefalinger for netop dig og din levestil hos Sundhedsstyrelsen.

Hvor meget D-vitamin kan jeg spise, uden at det er farligt?

Ifølge EU’s videnskabelige råd er den maksimale daglige indtagelsesgrænse 100 mikrogram for voksne. For børn mellem 1-10 år er grænsen 50 mikrogram om dagen.

Hvad gør D-vitamin?

D-vitamin har mange nyttige funktioner i kroppen. Det hjælper hovedsageligt kroppen til generelt at forblive sund og bidrager til et øget immunsystem.

Det bidrager også til stærkere tænder og et stærkere skelet.

Hvordan ved du, om du har brug for ekstra D-vitamintilskud?

De mest almindelige symptomer på D-vitaminmangel er træthed, dårligt humør og generel mangel på energi. Nogle kan endda opleve uregelmæssige mildere smerter i kroppen.

Får vi D-vitamin gennem sollys?

Ja. Ved at holde sig udenfor i solen optager kroppen og huden naturligt D-vitamin. Derfor kan det nogle gange være nødvendigt at tage ekstra kosttilskud af D-vitamin, hvis du ikke holder dig så meget ude i solen.

Du kan være interesseret i at læse flere af vores artikler såsom denne om jerntilskud.

Kildehenvisning

https://foodmonitor.se/index.php/forskning-ingredienser/533-d-vitaminberikad-mjoelk-fran-skane-lanseras-i-danmark

Opdateret 28.12.2022