Bedste Kosttilskud til Hår og Negle 2024

Bedste Kosttilskud til Hår og Negle – Bedst i test

Hvilke kosttilskud har du brug for for at få det bedste hår og de bedste negle?

Der er mange næringsstoffer, der hjælper dig med at opnå det bedste hår og negle. Her er de mest almindelige, som vi vil gennemgå.

Biotin, også kendt som vitamin B7, er et af de mest effektive vitaminer, der anbefales til fremme af hår- og neglevækst. På samme måde er zink et vigtigt mineral, da det hjælper med at øge produktionen af keratin, som er afgørende for sunde og stærke hår- og neglestrukturer. Derudover kan D-vitamin også spille en vigtig rolle i at styrke neglene ved at øge optagelsen af calcium i kroppen. 

Der er også andre vigtige vitaminer og mineraler, der kan hjælpe med at forbedre sundheden af både hår og negle, som inkluderer kollagen, jern, C-vitamin og omega-3-fedtsyrer

Læs videre for at se, om du får nok af disse vitaminer og mineraler gennem din kost, eller om du eventuelt har brug for et kosttilskud

Biotin

biotin 500

Udover at bidrage til produktionen af keratin, spiller biotin også en vigtig rolle i at opretholde sundhed og styrke af hud, nerver og fordøjelsessystem. Dette vitamin er også kendt for at hjælpe med at regulere blodsukkeret og forbedre kolesterolniveauet i kroppen.

Forskningsresultater viser, at biotin kosttilskud kan have betydelige sundhedsmæssige fordele for både hår og negle. En 90-dages undersøgelse viste, at personer, der fik biotintilskud, oplevede mindre nedbrydning af neglene og øget tykkelse i sammenligning med dem, der modtog placebo. 

En anden undersøgelse afslørede, at biotintilskud kan bidrage til at forbedre kvaliteten af hår hos personer, der lider af tørt eller tyndt hår. Disse resultater er bemærkelsesværdige, og viser at biotin er en yderst effektiv behandling for at styrke både hår og negle.

Zink

zinc

Zink er en mineralvigtig kilde, som er uundværlig for adskillige kropsfunktioner – herunder vedligeholdelsen af sundt hår og negle. 

Manglen på zink i kosten kan føre til en række sundhedsmæssige problemer, som inkluderer skrøbeligt hår, svækkede negle og øget hårtab – men også en række andre symptomer, som kan variere afhængigt af graden af zinkmangel.

Vitamin D + K2

vitamin d

Du har sikkert hørt, at du får rigeligt med D-vitamin fra solen. Det er rigtigt, men vi får normalt ikke sol nok, hvis vi ikke bor i f.eks. Spanien. Derfor kan det være vigtigt at bruge et kosttilskud. D-vitamin er en fedtopløselig vitamin, som er afgørende for kroppens optagelse og udnyttelse af calcium og fosfor. K2-vitamin er et andet fedtopløseligt vitamin, som spiller en rolle i reguleringen af calcium i kroppen og bidrager til sund knoglesundhed. K2-vitamin er også involveret i andre kropsfunktioner, såsom blodkoagulation og kardiovaskulær sundhed.

Får du nok af disse vitaminer gennem din kost?

Tag et kig på denne tabel, for at se om du kan finde fødevarer, som du måske ikke spiser så meget, så kan du vurdere om du har brug for et kosttilskud.

Vitaminer og mineralerKilder
Biotinæg, nødder, mælk, sojabønner og grønne bladgrøntsager
Zinkøsters, oksekød, kylling, nødder og frø
Vitamin Dfed fisk, æggeblommer, svampe (i mindre mængde) og sollys
Vitamin K2fermenterede fødevarer som kimchi, natto og visse typer ost.
(Desværre indeholder vores vestlige kost ikke nok af disse fødevarer til at give tilstrækkelige mængder af K2-vitamin, så du bør måske overveje at tage et tilskud.)

Bedste kosttilskud til hår og negle – bedst i test

Efter at have diskuteret, hvilke vitaminer og mineraler der kan hjælpe med at forbedre dit hår og dine negle, er det nu tid til at udforske nogle af de bedste kosttilskud, der kan hjælpe med at opnå disse fordele. Vi har grundigt gennemgået en række produkter og evalueret dem baseret på deres sammensætning, kvalitet, effektivitet og anmeldelser.

Vitamin K2 + D3 + Omega-3 fra Protein.dk er en fantastisk kombination til at bevare sundt hår og negle. Den naturlige og potente form af K2-vitamin, Menaquinone-7, er tilsat dette produkt, som sammen med D-vitamin bidrager til øget calciumoptagelse i kroppen. Derudover tilsættes Omega-3 fedtsyrer, DHA og EPA, for at øge optagelsen af ​​det fedtopløselige vitamin K2. Alle vitaminerne hjælper hinanden!


Dette produkt er også vegansk, og det holder i 2 måneder. For godt 100 kr, syntes vi, det var en god investering, da protein.dk også er kendt for at levere produkter af høj kvalitet.

Siden indeholder annonceringslinks

Fördelar

-

Nackdelar
 • -
Biotin 1000

Biotin 1000

1000 mcg 90 kapsler

Pris kr 109,-

Når det kommer til kosttilskud, er vi nødt til at inkludere Healthwell. De producerer produkter af høj kvalitet, men også til en rimelig pris.

Biotin 1000 indeholder 1000 mcg biotin pr. kapsel, hvilket er mere end nok. Udover at opretholde normalt hår og negle, bidrager biotin også til nervesystemets funktion og stofskiftet.

Siden indeholder annonceringslinks

Fördelar

-

Nackdelar
 • -

Du har måske hørt om Solgar? De er verdenskendte for at levere et af de bedste forbrugerkosttilskud, og mange af dem er uden tilsætningsstoffer og vegetarvenlige. 

Zinktilskud i chelateret form. Hver kapsel indeholder 30 mg zinkcitrat. Vi valgte zinkcitrat frem for zinkpinkolinat, da citrat er kendt for sin gode optagelse. Hvis du leder efter en der er vegansk, vil vi anbefale dette.

Siden indeholder annonceringslinks

Fördelar

-

Nackdelar
 • -

Hvorfor skal vi tage vitamin D og K2 sammen?

D-vitamin er kendt for sin vigtige rolle i optagelsen og brugen af calcium i kroppen, hvilket hjælper med at opretholde stærke knogler og sund hår- og neglevækst. 

Hvad med K2-vitamin? Det viser sig, at disse to vitaminer arbejder i tandem for at give endnu bedre resultater.

K2-vitamin hjælper med at aktivere proteiner, der er afgørende for knogleopbygning og calciummetabolisme i kroppen, hvilket forbedrer kroppens evne til at udnytte D-vitamin og styrker knogler, hår og negle. Sammen kan disse to vitaminer bidrage til at øge kroppens optagelse af calcium og styrke hår og negle indefra. Derfor kan et kombineret D3- og K2-tilskud være den bedste måde at sikre optimal sundhed for dit hår, dine negle og dine knogler.

FAQ

Hvordan kan kosttilskud hjælpe med at forbedre sundheden for hår og negle?

Kosttilskud kan bidrage til at øge mængden af ​​næringsstoffer, som kroppen har brug for for at støtte sund hårvækst og neglestyrke. Mangel på visse næringsstoffer som zink, biotin, vitamin D og andre kan føre til svækket hår og negle, og kosttilskud kan hjælpe med at afhjælpe dette.

Er der bivirkninger ved at tage kosttilskud til hår og negle?

Generelt set er de fleste kosttilskud til hår og negle sikre at tage i de anbefalede doser. Men i nogle tilfælde kan høje doser af visse næringsstoffer forårsage bivirkninger som maveproblemer, hovedpine eller allergiske reaktioner. 

Er det nødvendigt at tage kosttilskud for at opretholde sundt hår og stærke negle?

Nej, det er ikke nødvendigt at tage kosttilskud for at opretholde sundt hår og stærke negle. En afbalanceret kost, der er rig på næringsstoffer som protein, omega-3-fedtsyrer, jern og B-vitaminer, og med alle de fødevarer, som vi har vist i vores tabel i denne artikel, er en god start. Men nogle gange er det svært at få alt ind, og så kan et kosttilskud være nyttigt. 

Hvordan kan jeg vælge det bedste kosttilskud til hår og negle?

Det bedste kosttilskud til hår og negle afhænger af den enkelte persons krop og deres individuelle behov. Det er vigtigt at vælge et kosttilskud, der er lavet af høj kvalitet ingredienser, som er lette for kroppen at absorbere. Tag et kig på vores tabel i denne artikel, og du kan se, hvilke kosttilskud du måske mangler.

Kilder

 1. Skin, Hair and Nail Supplements: An Evidence-Based Approach
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31584785/ 
 2. A Review of the Use of Biotin for Hair Loss
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28879195/ 
 3. The 5 Best Vitamins for Hair Growth (+3 Other Nutrients) –
  https://www.healthline.com/nutrition/best-vitamins-hair-growth
 4. Chelated Zinc vs Zinc Pincolinate: Which is Best Absorbed?
  https://www.healthydirections.com/articles/general-health/chelated-zinc-vs-zinc?closebox=true 

Kosttilskud er ikke en erstatning for en varieret og afbalanceret kost. Den daglige dosis bør ikke overskrides.

Opdateret 27.06.2023