Bedste C Vitamin Kosttilskud 2024

Topliste Bedste Vitamin C – Tilskud

Bedst i Test
9.6
Vitamin C 1000 Plus

Alt for mange mennesker går rundt med farligt lave niveauer af C-vitamin i deres system. Sørg for, at du gør din krop noget godt, og få det C-vitamin, din krop har brug for for at forblive sund. Vi har alt, hvad du behøver at vide om, hvordan dette kosttilskud virker, hvem det er til, og hvad det ellers kan gøre for dig.

En god kost er afgørende for en sund livsstil, men ikke alle kan få alle de næringsstoffer, de har brug for, fra mad alene. Vitamin C 1000 Plus er et højdosistilskud indeholdende 1.000 mg C-vitamin med naturlige kilder som ascorbinsyre og hyben. Dette veganske C-vitamintilskud indeholder også citrusbioflavonoider, og tabletterne absorberes let.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Vitamin C 1000 Plus kombinerer de naturlige fordele og biotilgængelighed af højdosis C-vitamin med fordelene ved en synergistisk kombination af citrusbioflavonoider, ascorbinsyre og hybenekstrakt. Dems veganske, tyggetabletter er den bedste måde at sikre, at din krop får den høje dosis C-vitamin.

Fakta

 • 1,17 kr/tabl 
 • 90 tabl
 • 5 stjerner kundeanmeldelser
9.4
Solgar Vitamin C 1000 MG

Vil du styrke dit immunforsvar? Solgar Vitamin C 1000 mg er svaret. Vores helt naturlige, glutenfri og vegansk-certificerede vitamin giver et kraftfuldt slag, og det smager også rigtig godt! Derudover er emballagen så attraktiv, at du vil være stolt af at have denne i dit køkken.

Solgar Vitamin C 1000 mg er et kraftfuldt tilskud, som kun indeholder ren C-vitamin i form af ascorbinsyre. Det er vegansk-certificeret, kosher-godkendt og indeholder aldrig animalske biprodukter, kunstige farver eller kunstige smagsstoffer. Solgar C-vitamin hjælper med at støtte immunsystemet og bidrager til kollagendannelse.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Når det kommer til vitaminer af høj kvalitet, er solgar en fantastisk leverandør. Du har brug for C-vitamin nu mere end nogensinde. Solgars kosttilskud har 1000 mg C-vitamin og er veganer-certificeret og kosher-godkendt. Fra humør til immunitet er dette kraftfulde vitamin nøglen til en normal fungerende krop.

Fakta

 • 1,69 kr/kaps 
 • 100 kapsler
 • Vegansk
9.4
C-Vitamin Complex

Hvis du ønsker at tabe dig, afgifte eller opbygge immunitet, er WeightWorlds Vitamin C Complex det ultimative vægttabstilskud til dig. Det handler ikke kun om at få din daglige dosis C-vitamin og antioxidanter, den har en komplet liste over yderligere vitaminer, der er vigtige for din krop. Den indeholder også bonusingredienserne af vindruekerneekstrakt, jern, selen, hvidløg, ingefærrod og gurkemeje, der er gode til at afgifte og opbygge immunitet for at holde dit immunsystem stærkt.

Uanset om du er en blogger, en mor eller en administrerende direktør, kan alle bruge beskyttelsen af WeightWorlds Vitamin C Complex. Få kraften i naturlig immunitet. Få din daglige dosis C-vitamin med den ekstra fordel af vægttabsboostere og immunstøtte. Uanset om du lager op til vinteren eller arbejder på at smide vinterens kilo, er dette vitaminkomplekset, du har brug for!

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

C-vitamin alene er ikke altid nok. Og der er mange andre stoffer, der hjælper C-vitamin på mange måder. Ved at bruge et kompleks kan du optimere den effekt vitaminerne har for dig. 

Fakta

 • 0,99 kr/kaps
 • 120 kapsler
 • Complex
9.3
Vitamin C Healthwell

Du er kun så sund, som du føler dig. Og hvilken bedre måde at føle sig bedst på end med kraften fra Healthwell C-vitamin? Det er tid til at leve et bedre liv, drevet af den mest effektive antioxidant på planeten.

Der er én ting, der er lige så vigtig som at forblive sund: at forblive sund. Med Healthwell Vitamin C får du antioxidantbeskyttelsen, immunsystemets støtte og strålende hudfordele alt i ét. Og med en fantastisk smag, der kommer fra en 100% naturlig kilde, er den nem at tage i starten af hver dag.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Dette er den perfekte gave at give dig og dine kære denne feriesæson. Bestil nu og vi leverer det lige til døren. Med en flaske til ham, til hende eller til dem, behøver du aldrig at bekymre dig om at bekæmpe forkølelse igen. Med Healthwells produkter kan du vide, at du får god kvalitet.

Fakta

 • 0,69 kr/kaps
 • 100 kapsler
 • Veganske
9.3
Multivitamin Vingummier

Træt af at sluge vitaminpiller? Hvorfor ikke prøve Multivitamin Wine Gums! På kun 2 måneder får du den samme mængde vitaminer og mineraler, som du ville få i 2 års multivitaminer. Et lækkert alternativ til kedelige piller - 100% naturlig og sukkerfri, Multivitamin Wine Gums smager som druer og kommer i en forfriskende sød smag.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Vi ved alle, at vi bør tage vores vitaminer, men med den hektiske natur i vores daglige liv, er det svært at følge med. Derfor har vi lavet WeightWorlds Multivitamin Gummies. De er det perfekte alternativ til den travle livsstil, du fører.

Fakta

 • 120 gummies
 • Under 200,-
 • Nok til 2 måneder

Vores købsguide Vitamin C

C vitamin: den ultimative antioxidant

C vitamin er et af de vigtige vitaminer, vi har brug for, for at have en velfungerende og sund krop. I denne artikel forklarer vi hvad vitaminet er, hvad det gør godt for, hvem der kan bruge det, hvilken dosis du bør tage, og hvilke bivirkninger og symptomer du skal være opmærksom på, når du bruger kosttilskuddet.

C-vitamin er en af de store og vigtige vitaminer i kroppen (som den ikke selv kan producere). En af grundene til dette er blandt andet, at det er en såkaldt antioxidant. Antioxidanters job er at bekæmpe ‘frie radikaler’, som er ustabile molekyler, der kobler sig på stoffer og ødelægger dem, gennem oxidering. 

Oxidering kan lede til celleforandringer i kroppen, hvilket blandt andet er hvad der sker når folk får konstateret kræft. Antioxidanter, såsom ascorbinsyre (som er syren man finder i C-vitamin) har altså til arbejde at neutralisere eller blokere oxiderings processen, så kroppens stoffer og celler ikke ender med at blive påvirket negativt. 

Vitaminmangel ledte til alvorlige sygdomme

C vitamin er blevet et vigtigt fokuspunkt i holistisk helbredelse, da mangel på vitaminet kunne lede til en avitaminose tilstand, også kendt som en mangelsygdom, som resultat af en forlænget vitaminmangel. En af disse sygdomme var skørbug, som mange millioner søfolk er døde af før i tiden; faktisk var det en af de ultimative dræbere på havet. 

Skørbug viser sig i symptomer forbundet med kollagenproduktion – blandt andet betændelse i tandkødet og svag hud, som hurtigt revner og bløder. Det ender også med at tænderne falder ud, man kan ende med at få anæmi, og ens sår vil have sværere ved at hele, hvis man lider af skørbug.  

De fleste mennesker i Danmark har dog adgang til frugt og grønt, hvilket er hvorfor man ikke rigtigt ser folk med skørbug i dag. Dog har viden om sygdommen gjort, at man i dag er langt mere fokuseret på at forklare folk vigtigheden ved korrekt vitamin indtag og en balanceret diæt. 

C vitamins hovedfokuspunkter

C vitamin hjælper dig med at holde kroppen i balance, blandt andet ved aktivt at kontribuere til disse dele af kroppens velbefindende:

 • C-vitamin er med til at styrke kroppens generelle immunforsvar, således at du ikke bliver ramt lige så hårdt af virus og bakterier. Af denne grund troede mange også i mange år, at C vitamin var en mirakelkur mod det kolde vejrs effekter. Med andre ord, troede man at en høj dosis af C vitamin ville lede til at folk ikke blev ramt af forkølelser lige så ofte og kraftigt – dette har der dog ikke været mulighed for at bevise videnskabeligt sidenhen. 
 • C-vitamin er også med i produktionen af adrenalin hormonet, som er med til at sende nerveimpulser rundt i kroppen, så hjertet for eksempel pumper hurtigere, når vi bevæger os og er fysisk aktive. 
 • C-vitamin hjælper også med at danne aminosyrer i kroppen, så den kan opbygge protein. Aminosyren er en del af kollagen-proteinet, som blandt andet indgår i vores knogler, tandkød og brusk, og dermed er en vigtig del af kroppens opretholdelse. 

Få vitamin C med ind i dit madunivers

C-vitamin kan fås fra mange forskellige mad varianter, heriblandt:

 • Citrusfrugter (særligt appelsinen er blevet nærmest synonymt med C vitamin). 
 • Kartofler
 • Tomater
 • Bær
 • Grønne bladgrøntsager (spinat, grønkål, bladsalater, broccoli, spidskål og rosenkål).
 • Kiwi
 • Mango
 • Peberfrugt

Grundet globaliseringen og det åbne handelsmarked, er det blevet nemt at få adgang til frugter og grøntsager, som indeholder en høj mængde af C-vitamin, selv hvis det er uden for sæson – eller hvis produktet ikke kan vokse i Danmark. 

Af denne grund behøver du heller ikke bekymre dig lige så meget om hvorvidt du får det, du skal have, så længe du spiser den anbefalede mængde af frugt og grønt, og derudover spiser varieret og sundt. I disse tilfælde ender de fleste mennesker med at nå den anbefalede dosis (hvis ikke mere) på en dag. 

mad c vitamin

Find det C-vitamin som passer til dig

Hvis du tror, du får for lidt vitamin C, kan du også altid bruge et kosttilskud, som kommer i flere forskellige former, så du kan finde det produkt, der passer bedst til dig:

 • Piller
 • Pulver
 • Serum
 • Brusetabletter
 • Cremer

Hvis du er gravid, skal du være opmærksom på, at behovet for C-vitamin er højere end den normalt anbefalede dosis på 75 milligram til voksne mænd og kvinder. For gravide bliver dosisen sat op til 85 milligram, og hvis du ammer dit barn, så skal du faktisk have hele 100 milligram C-vitamin om dagen, for ikke at ende i vitaminmangel. 

Bivirkninger ved overindtagelse af C vitamin

Der er generelt ikke de store bivirkninger ved C-vitamin indtagelse, heller ikke i større mængder. Nogle af de mest almindelige bivirkninger, som du dog kan komme ud for ved for store indtagelse af vitaminet er de følgende:

 • Diarré
 • Meteroisme (øget luft i maven)
 • Svie ved vandladning
 • Nyresten

Det er svært at få skadelige mængder af C vitamin gennem ens mad (blandt andet fordi tilberedning af mad fjerner nogle af de essentielle stoffer), men det er ikke uhørt i forbindelse med brug af kosttilskud og visse behandlingsformer, hvilket er hvorfor du bør være særligt opmærksom hvis du gør brug af disse. 

piller, kapsler, pulvere, brusetabletter c vitamin tilskud

Den bedste C-vitamin er blevet kåret

Nu hvor du har fået svar på en hel del spørgsmål og ved mere om hvad C-vitamin er, er det ved at være på tide at finde ud af, hvilket produkt der er det bedste for dig at købe. 

Vi har lavet alt forarbejdet for dig; øverst på denne side finder du en topliste, baseret på vores bedømmelse og vurdering af de mest solgte produkter. 

Ud fra denne topliste kan du dermed få svar på hvad det bedste produkt er. På denne måde, kan du kan læse dig frem til svar på dine spørgsmål og samtidigt få en kort og kontant liste over de allerbedste produkter på samme side. 

FAQ

Hvad er C-vitamin? 

C-vitamin (også kaldet ascorbinsyre) er et vigtigt stof som mennesker (modsat dyr) ikke selv kan producere. C vitamin er en antioxidant, som potentielt kan beskytte mod kræft, og derudover styrker ascorbinsyre også kroppens immunforsvar. 

Kan man få for meget C-vitamin?

Du kan godt få en for stor mængde c vitamin, hvis du tager vitaminet som kosttilskud. En for stor mængde vil blive filtreret ud gennem urinen, men kan være skadelig hvis indtagelsen fortsætter over længere tid. 

Hvilke former kommer C vitamin tilskud i?

C vitamin kan både tages som piller, pulver, brusetabletter, serum og kommer også i visse cremer og personlig pleje produkter. 

Hvad er den anbefalede daglige dosis?

Voksne personer skal have 75 milligram om dagen. Hvis man er gravid bør man indtage 85 milligram og ammende skal have 100 milligram om dagen.  

Konklusion

Som forklaret tidligere, er det vigtigt at vi ikke kommer i vitaminmangel – så hvis du ikke spiser varieret, eller hvis du ryger meget, så kan det være en god idé at gøre brug af et vitamin C tilskud. 

Vi har som sagt fundet de allerbedste produkter og har lagt dem ind i en liste som er let at forstå, så du ikke behøver sidde og tænke over hvilke produkter, der er bedst i test. Vi håber, at du bliver glad for dit køb og ønsker dig held og lykke med at opnå dine resultater.

Andre vigtige vitaminer, som det er vigtigt at holde øje med, som vi også har skrevet om, er D-vitamin og B-vitamin.

Kildehenvisning

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-08-30-c-vitamin-kan-medvirke-til-at-draebe-kraeftceller

https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/det-kan-du-selv-goere/alternativ-behandling/kosttilskud/c-vitamin-hoejdosis/

https://videnskab.dk/krop-sundhed/c-vitamin-smadrer-kraeftceller-og-har-blot-banale-bivirkninger

https://academic.oup.com/ajcn/article/72/2/647S/4729773?login=true

https://www.mdpi.com/2072-6643/9/4/339

https://www.cell.com/cancer-cell/fulltext/S1535-6108(17)30062-4

Opdateret 28.12.2022