Bedste Omega 3 2024

Topliste Bedste Omega 3 – Tilskud

Mest omega-3 for pengene
9.8
Elexir pharma omega-3 forte

Omega-3 er afgørende, men ikke alle har råd til det. Det er derfor Elexir Omega-3 Forte eksisterer. Denne kapsel er fremstillet med bæredygtige helt naturlige ingredienser og er en nem måde at få din daglige dosis af Omega-3 på hele dagen. Med 70 % fiskeolie i hver kapsel er du sikker på at få alle fordelene ved DHA og EPA for et sundt hjerte, hjerne og mere.

Omega-3 Forte er et højdosis fiskeolietilskud. Den indeholder EPA og DHA til vedligeholdelse af hjertesundhed, samt DHA til vedligeholdelse af normal hjernefunktion og syn. Den er fremstillet ved hjælp af avanceret renseteknologi for at sikre en receptpligtig Omega-3 formel med høj styrke.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Omega-3 Forte er et højpotens fiskeolietilskud, der indeholder så meget som 70% fiskeolie pr. kapsel, hvilket betyder, at du får mest omega-3 for pengene. Det er også lavet med højkvalitets og bæredygtige fiskeolier fra dybt vand, ikke forurenende fisk fra opdrættet. Omega-3 Forte er rig på de to vigtigste omega-3 fedtsyrer: EPA og DHA, som bidrager til hjertets normale funktion og hjælper med at opretholde normal hjernefunktion og syn

Fakta

 • 132 kapsler
 • 0,73 kr/kapsler
 • 70% fiskeolie
Omega 3-6-9 alle i én pille!
9.7
OMEGA 3-6-9, 90 STK

Langt om længe! Et sundt og bæredygtigt omega-tilskud, der er GMO-frit og giver alle de omega-fedtsyrer, du har brug for. Omega-3, Omega-6 og Omega-9 findes alle i fiskeolie, men med Omega 3-6-9 får du dem alle i én pille! Omega 3-6-9 er en fantastisk måde at understøtte normal hjertesundhed, øge restitutionen efter træning og fremme muskelproteinsyntesen efter træning.

Omega 3-6-9 er et kosttilskud, der indeholder EPA (Eicosapentaensyre), DHA (Docosahexaensyre), GLA (Gamma Linolensyre) og Omega-9 fedtsyrer. Det understøtter normal hjertesundhed, fremmer restitution efter træning og øget muskelproteinsyntese efter træning. Omega 3-6-9 indeholder omega fedtsyrer, som kroppen har brug for for at fungere ordentligt. Omega 3-6-9 er GMO-fri, så det er sikkert for alle at tage. Dette produkt leveres med 90 kapsler,

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Omega 3-6-9 er et omega-3-tilskud, der kan tages i 3 kapseler per dag. Omega 3-6-9 er et GMO-frit omega-supplement, der forbedrer dit hjertesundhed, understøtter muskelproteinsyntese efter træning og hjælper med at restituere efter træning. Omega 3-6-9 indeholder også Omega 3, 6 og 9 fedtsyrer

Er der nogle ulemper, man skal være opmærksom på?

Hvis du drikker levertran eller spiser meget fisk, kan du få nok fiskeolie. Men hvis du har svært ved at spise fisk og skaldyr, så er dette måske noget for dig.

Fakta

 • 90 kapsler
 • 0,98 (2,96 kr/dag)
9.6
Bodylab Omega 3 (120 stk)

Bodylab Omega 3 er den bedste og mest rene kilde til omega 3 fedtsyrer med en daglig værdi på 990 mg EPA og 660 mg DHA. Omega 3-fedtsyrer har vist sig at øge hjertesundheden, forbedre den kognitive funktion og fremme ledsundheden. Med 120 kapsler af 1000 mg ren fiskeolie er dette et vigtigt produkt for enhver sundhedsbevidst person til at opretholde en sund kost.

Tilføj en sund dosis omega 3 til din kost med Bodylab Omega 3. Disse lette at sluge kapsler er perfekte til en travl hverdag og indeholder ingredienser hentet fra frisk, ren fiskeolie fra islandsk havvand. De er også ikke-GMO og glutenfri.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

At balancere din kost med Omega 3 fedtsyrer er en vigtig del af en sund livsstil. Bodylabs fiskeolie er lavet af ren koldtvandsfisk og indeholder de essentielle fedtsyrer EPA og DHA. Denne flaske med 120 tæller kommer i 900 mg kapsler med en anbefalet dosis på 3 om dagen.

Fakta

 • 120 kapsler
 • 0,74 kr/kapsel (2,22 kr/dag)
 • 3 kapsler per dag
9.5
Omega 3 Fiskeolie - Weight world

Med Weightworlds Omega 3 fiskeoliekapsler vil du være i stand til at støtte dit hjerte og din hjerne, mens du får sund hud og hår. Tag to kapsler om dagen og få 100% af den anbefalede dosis – nok til fire måneder.

Omega 3 fiskeolier fra Weightworld gør det nemt for dig at bevare et sundt hjerte. Med 2000 mg Omega 3 pr. daglig dosis og et format, der er let at sluge, er disse kapsler perfekte til folk, der ønsker at tage sig af deres hjerte og hjerne. Plus, de er overkommelige og kommer med en 100% tilfredshedsgaranti.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Med 180mg EPA og 120mg DHA er dette supplement et, der er værd at prøve. Uanset om du er på slankekur eller bare ønsker ekstra støtte i dit liv, er Weightworlds Omega 3 fiskeoliekapsler værd at prøve!

Er der nogen bagdele med produktet?

Efter at have gennemgået produktet, det vil sige indholdet, prisen og kundeanmeldelser, kan vi sige, at vi ikke finder nogen større ulemper.

Fakta

 • 240 kapsler - 4 måneders forbrug
 • 1,12 kr/kaps
 • 180mg EPA og 120mg DHA
9.4
Omega-3 Fiskeolie

Omega-3 fra Healthwells Omega 3 kapsler kommer fra dybhavsfisk fanget i det koldeste vand og ved lave temperaturer. Dette sikrer optimal friskhed og høj kvalitet.Den nuværende befolkning indtager ikke nok omega-fedtsyrer til at opretholde en sund livsstil. Fiskeolie er en af de mest tilgængelige måder at supplere din kost med dette værdifulde næringsstof. Fiskeolie af høj kvalitet er vigtig, fordi den vil have en høj koncentration af omega 3'er og være sikker for dig at indtage.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Omega 3 fra Healthwell bruger Friend of the Sea-certificeret højkvalitetsfisk fanget på dybt vand og ved lave temperaturer. Ved at bruge Friend of the Sea kan vi sikre, at du får et bæredygtigt produkt af høj kvalitet. Healthwell Omega 3-kapsler er i kapsel-form.

Fakta

 • 45 - 240 kapsler
 • 0,66 kr/kaps
 • 180 mg EPA og 120 mg DHA

Vores købsguide Omega 3

bedste omega 3 tilskud

Omega 3 – den gode fedtsyre

Omega-3 fedtsyrer fås normalt gennem fisk, men mange bryder sig ikke om fisk og derfor kan det være en god idé at få fedtsyrerne på anden vis, for at sikre, at dit hjerte-kredsløb, hjerne og dine led får den hjælp, de har brug for.

Om du leder efter et vegansk alternativ, er gravid eller er et barn er ligegyldigt – Omega 3 er godt for alle mennesker at indtage. Så er spørgsmålet bare, hvordan du helst vil indtage syren for bedst virkning; og dette kan vi hjælpe dig med.

Omega-3 kaldes også for ‘den gode fedtsyre’ – dette er fordi, den er en del af de såkaldte ‘umættede fedtsyrer’, som blandt andet findes i fisk, nødder og visse former for olier og grøntsager, og bidrager positivt til menneskekroppen. 

De mættede fedtsyrer (som øger kolesteroltallet og kan fremme åreforkalkning og blodpropper) kommer ofte fra ting, vi skal have meget lidt af [1]: 

 • Fede kødprodukter
 • Oste
 • Fastfood
 • Kage
 • Is
 • Fede mælkeprodukter
 • Osv.

Virkningen i kosttilskuddet er lige så godt som hvis du spiste produkterne det kom fra, men til gengæld får du ikke væsentlige mineraler og ernæringsmæssige fordele, som madvarerne kontribuerer med. 

Fedtsyren fås oftest gennem fiskeolie, da fisk indtager algerne, som producerer Omega-3. Hjerteforeningen anbefaler derfor at mennesker bør spise 350 gram fisk om ugen (minimum 200 gram fed fisk), hvilket kan være svært at overholde, særligt hvis man ikke bryder sig om smagen af fisk. Her kan kosttilskuddet være en måde at få de ugentlige Omega-3 fedtsyrer på alligevel. 

Hvorfor er det gavnligt at få omega 3?

Omega-3 menes at have en række af positive egenskaber:

 • Kan hjælpe med at mindske inflammationer, betændelser og smerter. 
 • Kan være med til at forebygge hjerte-kar-sygdomme (*modstridende research, se kommende afsnit).
 • Blodfortyndende → kan modvirke blodpropper og åreforkalkning
 • Hjælper med at sænke blodtryk (udvider blodkarrene)
 • Kan hjælpe med at stabilisere hjerterytmen. 
 • Booste vægttab → mættende effekt
 • Muskelvækst → hjælper med at transportere næringsstoffer til cellerne i musklerne. 

Det er dog værd at nævne, at moderne studier ikke har kunne konstatere, at Omega-3 kosttilskud skulle have en forebyggende effekt for hjerte-kar-sygdomme hos raske mennesker i risikogruppen for at udvikle disse sygdomme. 

* Du kan læse mere om disse nye resultater på henholdsvis [2] og [3]. Som det er gældende med alle videnskabelige gennembrud og forskningsresultater, så er det et dynamisk felt, som er i konstant udvikling. Det vil også sige, at de resultater, vi henviser til her (som både beviser og modbeviser visse påstande) kan ændre sig i fremtiden. 

omega 3 kapsler

Vælg selv hvordan du vil tage din omega 3

Hvis du gerne vil begynde at få Omega-3 fra kosttilskud, så kan dette gøres på to forskellige måder, som vi gennemgår i passagerne herunder. Det er vigtigt at finde den type kosttilskud, som passer bedst til dine begrænsninger og behov. 

For eksempel kan kapsler/piller ofte holde sig længere og bedre, fordi de ikke så let oxiderer, da der ikke kommer luft til dem på samme måde som f.eks. en olie, der dagligt får låget taget af og sat på igen. Fiskeolie har en tyk olivenolie lignende konsistens og smager – modsat kapsler og piller – af fisk. Men for folk, som har svært ved at sluge piller, kan dette være et nyttigt alternativ. 

 • Kapsler/piller – De fleste personer (som kan sluge piller) vælger at tage dem i deres kapsel/pille form, da disse er sikret af en indpakning, som sikrer oliens holdbarhed.
  Derudover neutraliserer kapslen også fiskeoliens smag, da selve olien først indtages når pillens ydre skal fortæres af mavesyren. 
 • Flydende form – Mange har nok dårlige minder med levertran; eller måske har du set det afbildet i film og lignende medier.
  Tran er kendetegnet for sin kraftige smag, som mange ikke bryder sig om og indeholder derudover oftest også diverse vitaminer, hvorimod fiskeolie udelukkende indeholder Omega-3 fedtsyrer.
  Fiskeolie har også en kraftig smag og kan være svær at få ned, hvis man i forvejen ikke er glad for smagen af fisk. 

Der er ikke stor forskel på de to typers virkning, så i sidste ende handler det om personlig præference. 

Bivirkninger associeret med omega 3

 • Luft i maven
 • Sure opstød (smag af fisk i munden) 
 • Løs afføring 

Interessant nok, så har indtagelsen af fiskeolie (ligegyldigt hvad form den tager) et par bivirkninger bag sig, som er direkte associeret med virknings fordelene, i tilfælde hvor man har indtaget store mængder af fiskeolie:

 • Næseblod
 • Det bliver lettere at få blå mærker

Grundet blødningstendenserne som er associeret med et højt indtag, er det altid smart at være påpasselig med olien i minimum en uge op til (og efter) operationer – fiskeolie kan også påvirke lægemidler med blodfortyndende virkning.

Omega-3 tilskud til en vegansk diæt

Som vi allerede har konstateret, fås omega-3 normalt i fisk, hvilket ikke er oplagt, hvis man er veganer. Der findes dog alternativer til folk som gerne vil have at deres kosttilskud skal være vegansk. 

Først og fremmest findes der deciderede veganske alternativer, som er markeret således på bøtterne eller flaskerne, når du køber dem. Og hvis du gerne vil, kan du også indtage visse veganske madvarer for at forøge dit omega-3 indtag:

 • Visse olier (hørfrø-, chia- og rapsolie). 
 • Valnødder
 • Hørfrø (skal knuses)
 • Chiafrø (skal knuses)

Hvem kan / må tage Omega-3 tilskud? 

Fiskeolie eller Omega-3 kosttilskud kan tages af alle personer, uanset køn, alder og hvorvidt du er gravid eller ej. Til børn findes der produkter, som er lavet specifikt til dem, blandt andet i form af en tyggetablet. 

Mange legitime kilder råder ligefrem til, at gravide kvinder øger deres Omega-3 indtag til minimum 500 mg og ellers mellem 1000 mg og 2000 mg Omega-3 om dagen (som er den standard anbefalede daglige dosis), for at fremme graviditets processen og styrke barnet [4].

god mad med omega 3

Vi har kåret det bedste produkt

Læs gerne flere af vores tests, måske denne om spirulina kunne være interessant for dig?

FAQ

Hvor kommer omega 3 fra?

Omega 3 dannes i alger, som fisk spiser – derfor får man ofte Omega 3 fra fisk. Kosttilskud er ofte lavet ud fra fiskeolie, for et så potent produkt som muligt. 

Hvad er fordelene ved indtagelse af omega 3?

Omega-3 gennem fiskeolie har en lang række fordele i forhold til nedsættelse/lindring af sygdomme og smerter. Fedtsyren kan blandt andet hjælpe mod diabetes, blodpropper, eksem, betændelser i kroppen og depression.

Er der nogle bivirkninger ved omega 3? 

Bivirkningerne er heldigvis ikke mangfoldige eller farlige. Det mest almindelige er sure opstød med fiskesmag og ondt i maven. Store doser kan også have en blodfortyndende virkning – så vi råder til at holde det inden for den anbefalede mængde. 

Kan alle tage omega 3 tilskud?

Ja, alle, inklusive børn og gravide kan tage omega 3 tilskud og alle har godt af omega 3 fedtsyrer, selvom du gerne skulle have de fleste direkte fra din kost. 

Hvor kan jeg få Omega 3 fra?

Omega 3 fedtsyrer findes i diverse fede fisk (bl.a. makrel, sild, laks, ansjoser og sardiner). Derudover kan Omega-3 fås i koncentreret form i kosttilskud, enten som kapsler/piller eller olie. 

Konklusion

I den ovenstående bedømmelse har du fået et indblik i hvad omega 3 fedtsyre er, hvor det kommer fra, hvem der kan/må/bør indtage det, samt hvilke fordele og ulemper der følger med produktet. 

Derudover har du også haft mulighed for at kigge på listen over de produkter, som er blevet bedst i test og som vil give dig de bedste resultater på markedet. Husk, at en høj kvalitet af Omega-3 oftest ikke hænger sammen med en lav pris. Så det kan være nødvendigt også at kigge efter pris pr kapsel eller mg omega-3. 

Vi håber, at du bliver glad for dit nye omega-3 produkt og får gavn af de mange fordele, som fedtsyren tilbyder. 

Læs gerne vores test af de bedste probiotika og det bedste D-vitamin. Der kan du få flere tips til, hvordan du kan få det bedre i hverdagen.

Kildehenvisning

 1. https://hjerteforeningen.dk/forebyggelse/kost/styr-paa-foedevarerne/saadan-vaelger-du-de-rigtige-fedtstoffer/
 2. https://hjerteforeningen.dk/2018/12/ny-hjerteforskning-omega-3-kosttilskud-har-ingen-effekt/
 3. https://hjerteforeningen.dk/oversigt-over-naturlaegemidler/fiskeolie/ 
 4. https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2018/lavt-niveau-af-omega-3-fedtsyre-hos-gravide-giver-oget-risiko-for-tidlig-fodsel 
 5. https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/laegehaandbogen/generelt/tilstande-og-sygdomme/diverse/omega-3-fedtsyrer/ 

Opdateret 28.12.2022