Kosttilskud til leddene 2024

Topliste Bedste Tilskud til leddene

Bedst i Test
9.7
Medicinegarden Curamin

Det er nemt at få din daglige dosis gurkemeje med Curamin. Det er en højstyrkeformel, der indeholder to forskellige komplekser i én kapsel: et højdosis gurkemejekompleks (BCM95®) og et kompleks af boswellia-ekstrakt (BosPure®). Det betyder, at du får en kraftig dosis curcuminoider med BosPure til hurtig smertelindring. Curamin er et naturligt supplement, der er designet til at understøtte en sund inflammationsrespons.

I mere end et årti har gurkemeje vist sig klinisk at understøtte sunde led og mobilitet, lindre smerter fra gigt og andre ledsygdomme, understøtte sundt humør og hjernefunktion og mere. Den kombinerede kraft af BCM95®, med BosPure® gør BCM95®. Blandt andet er kendt i Indien for sin lindring af ledsmerter og betændelse, tilbyder en løsning på alle dine ledproblemer

Sådan skal du tage Curamin?

Curamin, der tages dagligt, vil hjælpe med at lindre smerter og betændelse. I de første 4-6 uger ta 2 kapsler morgen og aften. Herefter 1 kapsel morgen og aften.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Curamin er en unik, patenteret kombination af to naturlige ekstrakter - BCM95® gurkemejeekstrakt og BosPure® boswelliaekstrakt. Det har videnskabeligt vist sig at hjælpe med ledpleje, betændelse og smertelindring.

Fakta

 • 90 - 180 kaps (4/dag første 4-6 uger, derefter 2/dag)
 • 3,77 kr/kaps (15,08 kr/dag første 4-6 uger, derefter 7,54 kr/dag)
 • Gurkemeje og Boswellia ekstrakt
9.5
MOVO

Et unikt, patenteret produkt, der hjælper dine led med at forblive mobile og sunde? Lyder det for godt til at være sandt? Tænk igen. Dine led bliver ældre, men bare rolig. MOVO er her for at hjælpe dig. At have det bedste ledsundhed er forskellen mellem at leve livet fuldt ud og leve i smerte.

Med MOVOs patenterede GOPO® kan du få naturlig lindring af ledsmerter. Hybenpulver har været brugt i lang tid, og har faktisk været et mirakelmedicin i lang tid. MOVO indeholder rent hybenpulver, med højt indhold af aktive stoffer, der er nyttige for kroppen, og det fås som pulver eller kapsler.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

MOVO er Rig på de aktive stoffer, der er nyttige for kroppen, er dette produkt perfekt til dem med ledmobilitetsproblemer eller dem, der ønsker at være mere aktive. Lavet af rent hybenpulver og indeholder masser af naturligt C-vitamin, det er et vidunder-produkt. Smertefrit, sundt alternativ til dyre knæoperationer og andre indgreb.

Fakta

 • 380 kapsler
 • 0,61 kr/kapsel (6 kaps dagligt, 3,71 kr/dag
 • Hybenpulver
9.5
Glucosamine & Chondroitin Kapsler

Ledsmerter kan være frustrerende, invaliderende og vedvarende. Det kan komme fra en række forskellige kilder: skade, sygdom, overforbrug – mulighederne er uendelige. Hvem sagde, at ledsmerter var uundgåelige? Sig farvel til ømme, stive led med Glucosamin & Chondroitin. Hvis du lider af ledsmerter, kan det være på tide at prøve Glucosamin & Chondroitin mod ledsmerter. Dette tilskud er beriget med C-vitamin og gurkemeje for optimal effekt. Tag 2 tabletter dagligt i 3 måneder for 100% tilfredshedsgaranti.

Weightworlds højdosisformel er lavet med biotilgængelige ingredienser og indeholder en række kraftfulde urter og antioxidanter for maksimal effekt. Med over 160 kundeanmeldelser, hvor gennemsnittet er 5/5 stjerner, kan du være sikker på, at du får et godt produkt.

Er der nogle ulemper, man skal være opmærksom på?

Chondroitin og glucosamin kan komme med nogle bivirkninger for nogle mennesker. Dette involverer kvalme, oppustethed og andre gastrointestinale problemer. Husk dette første gang du bruger det.

Fakta

 • 180 - 540 kapsler
 • 0,94 - 1,05 kr/kapsel (mængerabat)
 • 2 kapsler dagligt
9.4
Glyc boost

Det nye, varme supplement er Glyc Boost. Tilskuddet indeholder blandt andet grønlæbet musling, hyben og gurkemeje samt C-vitamin og zink. C-vitamin er vigtigt for den normale dannelse af kollagen.

Spring de dyre ansigtsmasker og serum over og tag bare Glyc Boost. Med sine kraftfulde ingredienser hjælper den dig med at reducere ledsmerter og giver dig den bedste, sundeste hud, du altid har ønsket dig. Lyt til din krop og forbedre dit helbred med dette lækre kosttilskud.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Glyc Boost indeholder præcis det, du har brug for for at opretholde en sund livsstil og vil hjælpe dig med at føle dig bedre end nogensinde før. For optimale resultater skal du tage en kapsel hver dag. Hvis du leder efter et overkommeligt, højkvalitets og sundt kosttilskud, så er dette noget for dig.

Fakta:

 • 60 - 120 tabl
 • 2,42 kr/tabl
 • Grønlæbet musling med glykosaminoglykaner
9.1
Body Flex

Du er ikke den eneste, der bemærker de belastninger, som træning giver. Body Flex er en kombination af hyaluronsyre og hydrolyseret kollagenprotein til folk, der træner hårdt. Body Flex hjælper dig med at træne bedre, restituere hurtigere, sove bedre og leve bedre.

Ligesom din krop påvirkes dine muskler af træningens slid. Body Flexs blanding af to af kroppens egne stoffer - Hyaluronsyre og Hydrolyseret kollagenprotein vil hjælpe med at reparere og vedligeholde sunde muskler hele livet. For atleter er Body Flex et must-have supplement for at holde træningen på sit bedste.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Når du træner intensivt, begynder din krop at vise tegn på slid. For at holde dine led og muskler sunde har du brug for et tilskud, der styrker dem indefra og ud.

Fakta:

 • 60 kapsler
 • 2,98 kr/kaps
 • Til personer, som træner hårdt
9.4
BODY SCIENCE Joint Support

Oplever du ledsmerter? Du tænker måske, at ledsmerter kun er et problem hos ældre mennesker. Ledproblemer kan blive et stort problem i hverdagen, ligesom det er blevet for mig. Det er derfor, jeg bruger en kombination af ingredienser, der inkluderer organisk svovl, hyben, bambus og grønlæbede muslinger for at hjælpe mine led til at føle sig bedre. Hvis du oplever ledsmerter og ønsker at føle dig bedre, så prøv Joint Support i dag.

Du skal ikke længere leve med ledsmerter. Body Science som Joint Support har en af de bedste ledtilskud på markedet med en avanceret formel, der bruger organisk svovl, hyben, bambus og grønlæbede muslinger til at give glucosaminglykaner til at hjælpe dine led. Uanset din alder kan Joint Support ændre dit liv til det bedre.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Body Science Joint Support er en kombination af ingredienser, såsom organisk svovl og grønlæbede muslinger, som er rig på glucosaminglykaner. Uanset alder kan ledproblemer være et stort problem i hverdagen. Prøv vores produkt i dag og nyd dit liv med mindre smerte.

Fakta

 • 150 kapsler
 • 0,99 kr/kapsel
 • 5 kapsler/dag (4,9 kr/dag)
9.4
LitoMove

Forebyg ledsmerter og stivhed med LitoMoves rosenoid- og C-vitamin rige, hybenpulver. LitoMove er lavet af høj kvalitet og nøje udvalgte hyben, som er en naturlig kilde til rosenoider og C-vitamin. Vores kunder har rapporteret et mærkbart fald i ledsmerter, stivhed og generel ubehagsfølelse.

LitoMove er et specielt formuleret og undersøgt supplement til at opretholde sunde led og mobilitet. Med høje niveauer af C-vitamin er dette supplement perfekt til alle, der ønsker at bekæmpe begyndelsen af ledsmerter og stivhed. Dette tilskud indeholder nøje udvalgte hyben, som har et højt indhold af rosenoider. Rosenoiderne i disse hofter bidrager til sunde og bevægelige led, ligesom C-vitamin bidrager til dannelsen af kollagen, som er vigtigt for den normale funktion af brusk, knogler og hud.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

LitoMoves ledplejetilskud indeholder nøje udvalgte hyben med højt indhold af rosenoider. Disse to stoffer er afgørende for sunde og fungerende led. Derudover bidrager det høje C-vitaminindhold til en sund, glødende hud. Oven i dette hjælper det med at bekæmpe frie radikaler og gør huden mere modstandsdygtig mod miljøskader.

Fakta

 • 200g
 • 2,2 kr/dosis (2,5 g/dosis)
 • Dosismål medfølger

Vores købsguide kosttilskud til leddene

bedste-kosttilskud-leddene

Det er vigtigt, at du passer på dine led – her er grunden

Der findes mere end tohundrede gigtsygdomme i verden. Gigt associeres ofte med stivhed og smerter i led. Derudover kan gigten også udvikle sig til en såkaldt gigtbetændelse, hvilket er en inflammation i dine led. Inflammationen kan både komme som resultat af en overbelastning af leddet, eller som en følgesygdom i forbindelse med visse autoimmune gigtsygdomme, som leddegigt og psoriasisgigt. 

Når vi bliver ældre, svækkes vores kroppe helt generelt, men en af de største grunde til dette er, at vores kollagen niveauer falder, når vi bliver ældre. Derfor kan det være en god idé at finde et produkt som indeholder kollagen, eller som indeholder stoffer, der er med til at fremme eller bibeholde collagen niveauet i din krop. 

Slidgigt som en farlig konsekvens

De fleste ældre mennesker ender med at blive ramt af slidgigt et eller andet sted på kroppen (også afhængigt af hvor hårdt et liv de har haft – for eksempel vil folk som har haft et hårdt slidende fysisk arbejde have større chance for at udvikle slidgigt, end folk som har siddet på kontor). Derfor er det relevant for os alle at passe på vores led både som unge og gamle. 

Slidgigt, som også kaldes artrose, viser sig når knoglerne i et led ikke længere kan glide ubesværet mod hinanden; som oftest fordi brusken mellem leddene er beskadiget eller brudt ned. Mange med slidgigt nævner, at de nærmest kan høre leddene knase når de bevæger dem. 

Det kan udvikle sig så voldsomt, at knoglerne og leddene faktisk forandrer sig, som resultat af det manglende brusk, hvilket kun vil lede til flere smerter på sigt. Derfor er det rigtig vigtigt, at du allerede som ung fokuserer på at passe så godt på din krop (og særligt dine led og knogler) som du overhovedet kan. 

bedste-tilskud-leddene

Hvad kan lede til ledsmerter og ømme led?

Kroppen bliver mere og mere nedslidt jo hårdere vi er ved den, og som vi bliver ældre, nedslides kroppen helt naturligt. Hvis man ikke er opmærksom på hvordan man behandler kroppen, så kan det ende med at give en masse gener senere i livet. 

Visse sygdomme (såsom gigt) leder også til ledsmerter og ømme led; kronisk, da gigt er en kronisk inflammation eller betændelsestilstand, som går ind og irriterer dine led i en sådan grad, at smerterne kan blive invaliderende for den ramte. 

Smerter i leddene kan gå fra at være øjebliksbestemte eller kroniske – og det er særligt de kroniske ledsmerter, der er vigtige at styre udenom så vidt muligt, da disse (deraf navnet) kan ende med at forfølge dig resten af dit liv, på grund af et enkelt forkert vrid, løft eller fald. 

Derudover er der også masser af forskning som peger direkte på, at en af de ultimative måder hvorpå leddene bliver nedslidt i dag, særligt er i forbindelse med meget hård træning, hvor folk ikke passer ordentligt på deres led, i håbet om at slå en personlig rekord, eller opnå de bedste (kortsigtede) fysiske resultater. 

Pas på dine led, når du træner

Ja, det kan du godt, faktisk er der flere ting, du kan gøre for at dæmpe de konsekvenser, som du forsøger at lindre ved brug af kosttilskud. Først og fremmest kan du gøre nogle bestemte ting, hvis du træner meget hårdt og intenst (hvad end det er vægtløftning eller intens cardio, som begge slider kroppens led). Hvis du træner, bør du:

 • Altid sørge for at varme godt op, inden du går i gang med at træne, så kroppen er forberedt på den muskelstimulation og muskel nedbrydelse som den skal udsættes for. 
 • Altid sørge for at strække ud, når du er færdig med at træne. På denne måde hjælper du leddene med at slappe af, når træningen er slut. 
 • Hvis du allerede har problemer med ømme led og ledsmerter, så kan du aktivt prøve at styrke musklerne i området omkring ømheden, på en skånsom måde, så du ikke overbelaster leddet yderligere. 
 • Derudover hjælper du faktisk allerede dine led, ved at træne dem (inden for rimelighedens grænser), da dette er en af de ultimative måder hvorpå du kan styrke dine led. 
 • Nære kroppen efter en træning (enten gennem proteinholdig mad, eller ved at indtage proteinpulver). 

Spis dig vej til sundere knogler og led

Som det gør sig gældende med så mange andre kosttilskud, så kan du komme de fleste problemer i forkøbet ved at have en sund og varieret livsstil med både god motion og varieret madindtag. Nogle af de ting, du kan fokusere særligt på, for at fremme dine knogler og led er blandt andet:

 • Diverse vitaminer (herunder A-, B-, C-, og D-vitamin)
 • Bælgfrugter 
 • Nødder og kerner
 • Frø
 • Fuldkornsprodukter
 • Animalske produkter (animalsk protein, f.eks. fra fisk, æg, fjerkræ og magert kød). 
 • Umættet fedtstoffer (særligt Omega 3 og 6). 
 • Antioxidanter (grøntsager, frugt og bær), som bekæmper frie radikaler. 

Vi har også skrevet en artikel om kosttilskuddet collagen, hvor vi blandt andet nævnte hvor vigtigt dette protein er for kroppens generelle velbefindende – særligt når det kommer til hud, knogler og led. 

Kosttilskud til dine led i forbindelse med ledsmerter

Hvis du er bange for at få smerter i leddene, eller hvis du allerede har smerter, så kan det være, du skal have lidt ekstra hjælp til at holde dine led intakte. Det er altid nemmere at forebygge, end det er at kurere noget som allerede er røget af sporet. 

Du har en bred vifte af produkter at vælge imellem, som alle sammen har forskellige tilsætningsstoffer eller ingredienser i sig, som ud over at hjælpe dine led også kan hjælpe med en lang række af andre problemer. Du kan blandt andet finde produkter som indeholder:

 • Vitamin C (hjælper med at danne collagen)
 • Kobber (vedligeholder bindevæv)
 • Mangan (hjælper med at danne bindevæv)
 • Djævleklo (øger mobilitet og fleksibilitet)
 • Gurkemeje / ingefær (sænker ledsmerter)
 • Glucosamine

Vi har valgt det bedste produkt med tanke på at forebygge ledproblemer, og ud fra ingredienser som menes at kunne styrke knogler og led, således at de er bedre i stand til at stå imod belastninger og vrid, selv når du bliver ældre. 

Du kan også få cremer som er udarbejdet til at smøre led der er ømme, som derved kan mindske smerter du måtte få, i forbindelse med misligholdelse af din krop. 

forslag til kosttilskud mod ledsmerter

FAQ

Kan man få kosttilskud til leddene?

Ja, det kan man godt – der findes en lang række af kosttilskud som fokuserer på dette – alt fra anti-aging tilskud, til kollagen og kosttilskud med omega fedtsyrer. 

Hvilke kosttilskud er særligt gode til ledsmerter?

Det afhænger af hvilke resultater du gerne vil have; men du kan få kosttilskud som fokuserer på kollagen produktion, knogle forstærkelse, eller deciderede led tilskud. 

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg har ondt i mine led?

Du kan forebygge smerterne ved aktivt at tage et af kosttilskuddene, vi har nævnt, eller smøre led som er ømme med lindrende salver. Derudover kan du også træne musklerne i området skånsomt for at styrke leddet. 

Hvorfor er kosttilskud til leddene blevet så populære?

Blandt andet fordi vi kan gøre stor skade på vores led når vi bevæger os og træner; og derudover ender mange med at få en form for gigt senere i livet, så leddene skal helst styrkes mest muligt. 

Kan jeg gøre noget for at passe på mine led?

Du kan motionere, passe på dit kollagen niveau (f.eks. med et kosttilskud) og derudover spise sundt og varieret – og sørge for at varme op og strække ud henholdsvis før og efter en træning. 

Konklusion

I denne artikel har vi blandt andet gennemgået hvilke produkter der er de bedste på markedet, og derudover har vi også givet dig noget generel information omkring hvordan du passer på dine knogler og led i forbindelse med træning, samt hvilken slags mad du kan fokusere på, hvis du gerne vil have mindre ondt i dine led når du bliver ældre. 

På toplisten øverst på denne side finder du vores kvalificerede vurdering af det bedste produkt, baseret på en bedst i test kampagne, vi har kørt. Vi håber derfor, at du kan bruge denne information til at finde det produkt, der passer til dig, og at du bliver glad for dit endelige køb. 

Du kan læse mere om MSM, som også kan være en hjælp til ledproblemer, her, bedste MSM.

Kildehenvisning

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/knogler-muskler-og-led/symptomer/ledbetaendelse-i-flere-led/

https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/laegehaandbogen/fysmed-og-rehab/symptomer-og-tegn/ledsmerter-stivhed-eller-haevelse-i-flere-led/

https://www.gigtforeningen.dk/viden-om-gigt/symptomer-paa-gigt/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21194249/

https://europepmc.org/article/med/8212918

https://nutritionj.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12937-015-0115-z

Opdateret 28.12.2022