Bedste Probiotika 2024

Topliste Bedste Probiotika – Tilskud

Bedst i Test
9.9
PROBI ORIGINAL

Vi hører om alle de dårlige bakterier, der forårsager problemer, men hører ikke ofte om dem, der hjælper os med at holde os sunde. En af dem er mælkesyrebakterien Lactobacillus plantarum 299v, som er klinisk bevist at overleve og kolonisere i tarmen. Bringwell’s Probi Original indeholder 10 milliarder af disse levende bakterier, som kan hjælpe dig med at øge dit immunsystem og forbedre din fordøjelsessundhed.

Probi Original-kapslen er et probiotikum, der indeholder bakterien Lactobacillus plantarum, som er blevet forsket i mere end 15 kliniske studier. Probiotikaet er klinisk bevist at hjælpe med at opretholde og genoprette balancen mellem gode bakterier i tarmene. Du kan også spare penge med en pakke med 60 kapsler!

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Når vi finder ud af, om produkter er gode eller ej, kigger vi på indhold, anmeldelser og pris. Dette produkt scorer godt på alle tre! Meget godt indhold, mange gode kundeanmeldelser sælgere, og alt dette til en meget rimelig pris. Kig lidt længere ned for at se prisen.

Er der nogen bagdele med produktet?

Efter at have gennemgået produktet, det vil sige indholdet, prisen og kundeanmeldelser, kan vi sige, at vi ikke finder nogen større ulemper.

Fakta

 • 80 kapsler
 • Under 200 kr
 • 3,73 kr/kaps
9.6
TERRANOVA MICROFLORA PROBIOTIKA BARN

Små maver fortjener den samme kærlighed som store! Terranova Microflora Probiotics Barn er den sikre, effektive og sjove måde at give dine små de sunde mavevenlige mælkesyrebakterier, de har brug for for at blive stærke og glade. Indeholder et par millioner mælkesyrebakterier, plus plantepulver fra kål, spinat og rødbeder, er det en fantastisk måde at sikre, at deres voksende kroppe får de ernæringsmæssige fordele, de har brug for.

Lad ikke mavesmerter ødelægge din dag! Terranovas Microflora Probiotics for Barn er en velsmagende og praktisk måde at sikre, at dit lille barn får den bedste start på livet med en sund mave.

Terranova Microflora Probiotika Barn indeholder flere millioner mælkesyrebakterier og plantepulver fra grøntsager som kål, spinat og rødbeder.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Børn har lige så meget brug for probiotika som voksne. Derfor har vi sat denne på listen til dig, der har brug for dette til dit barn. Og det er vegansk!

Er der nogle ulemper, man skal være opmærksom på?

Denne er beregnet til børn, så hvis du er voksen, vil du ikke fungere optimalt.

Fakta

 • For børn 4-12 år
 • Vegansk
 • 2,50kr/kaps
9.3
PROBIOTIC VITAL -Healthwell

Probiotic Vital er et nyt probiotisk supplement, der ikke indeholder én, men 10 milliarder mælkesyrebakterier fra 7 forskellige bakteriestammer. Og den er lavet med DRCAPS®, en syrefast kapsel, der hjælper med at holde de gode bakterier i live, indtil de når din tarm. Med alle disse fordele er Probiotic Vital simpelthen et must-have for alle, der ønsker at forbedre deres tarmsundhed.

Vil du være dit bedste jeg og leve et langt liv? Healthwell’s Probiotic Vital kunne være svaret. Dem gør alt arbejdet for dig, så det er nemt at komme i gang og holde sig sund. Start i dag med Probiotic Vitals syrefaste kapsel DRCAPS®, som er specielt udviklet til at modstå mavesyre ekstra godt.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Hvis du har en sart mave og har brug for noget, der let opløses, er dette noget for dig.

Fakta

 • 10 milliarder mælkesyrebakterier fra 7 forskellige bakteriestammer
 • C-vitamin, inulin og fructooligosaccharider (FOS)
 • 1,32 kr/kaps
9.3
Bio Culture med Probiotika

Bio Culture Probiotics introducerer en probiotikarig kultur i en let at sluge kapsel og er det mest komplette og kraftfulde probiotiske supplement, der findes. Det er det første naturlige probiotiske supplement med 20 forskellige sunde bakteriestammer, der ikke kun gør din mave og fordøjelse glad, men også har en lang række andre fordele, herunder tarmsundhed, immunsundhed, vægtkontrol, IBS-lindring og mere.

Folk, der ønsker at begynde at få et sundt mikrobiom i gang i deres tarm, eller dem, der bare ønsker at genopbygge balancen og forbedre deres fordøjelse, kan tage en kapsel to gange om dagen. Og for dem, der gerne vil tabe sig, er Bio Culture den sikreste og nemmeste måde at sikre sig, at din mave er glad og dit stofskifte er i top.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Dette produkt har en utrolig mængde mælkesyrebakterier, så hvis du leder efter en premium høj dosis, er dette noget for dig. Dette er et premium produkt.

Fakta

 • 1 måneds forbrug under 180 kr
 • 77 milliarder mælkesyrebakterier
 • Vegansk, GMO-fri og glutenfri

Vores købsguide Probiotika

bedste probiotika tilskud

Hvorfor skal man bruge probiotika og indtage mælkesyrebakterier?

På markedet finder du en masse forskellige probiotika tilskud, hvilket gør det svært at finde det kosttilskud, som er bedst i test og som generelt vurderes højest. Derudover står man ofte tilbage med et produkt, uden at have fået svar på sine spørgsmål – men dem får du svar på her.

Alle mennesker har prøvet at have ondt i maven – det kan skabe gener som rangerer mellem alt fra mild utilpashed til decideret farlige symptomer, afhængig af, hvad man er blevet ramt af. 

Helbredelse af visse sygdomme med antibiotika (bakteriens modsætning, som dræber eller hæmmer bakteriers vækst)  kan i visse tilfælde ødelægge bakterierne i maven, hvilket resulterer i en ubalance i tarmens flora. I sådan en situation kan det være gavnligt at bruge probiotika kosttilskud til at genoprette mavens naturlige balance. 

Derudover har visse forskningsartikler konkluderet, at kroppen kan bruge visse dele af de positive bakteriers forbindelser til at balancere dit immunforsvar og sågar kan hjælpe dig med at holde din vægt, eller regulere den ned til et ønsket resultat. 

En stresset mave resulterer i en stresset krop, og når kroppen først er i panik mode og er stresset, vil det blive sværere at holde din vægt nede, da kroppen garderer sig selv på kommende angreb, selv hvis der ikke er nogen grund til dette. Det leder til øget spisning og fedtdepoter som fyldes op, fremfor at blive tømt. 

Ved at skabe balance i din tarms flora, hjælper du din mave med at arbejde som den skal, uden at den skal knokle unødvendigt, eller bearbejder sig selv og kontribuerer til yderligere negative effekter. 

Find den type probiotika, der passer bedst til dig

Probiotika kommer i forskellige former, så du kan finde det bedste produkt til dig og din hverdag. De forskellige typer af probiotika indeholder alle mulige grupperinger af probiotiske bakterier (millioner af forskellige organismer), og hver gruppering er en sammensætning af forskellige arter, som alle har forskellige stammer. Du skal ikke være bange for at gå glip af probiotika, hvis du for eksempel vælger piller frem for pulver; kosttilskuddene afhænger mere af hvordan du helst vil indtage produktet. 

De mest almindelige steder, du kan få probiotika fra, er de følgende:

 • Madprodukter
  • A38
  • Creme Fraiche
  • Yoghurt
  • Kefir / cultura
  • Kærnemælk
  • Sauerkraut (fermentering)
  • Kimchi (fermentering)
  • Friske grøntsager
 • Kosttilskud
  • Piller
  • Kapsler
  • Pulver
probiotika er venlige for maven

Så hvilken probiotika er den bedste? Når du kigger på vores liste over bedst i test produkter, så vil vi råde dig til at have i tankerne hvordan du helst vil bruge kosttilskudet. Nogle foretrækker at tage alle deres kosttilskud (hvis muligt) som piller eller kapsler, fordi det for mange mennesker er nemt og hurtigt overstået, og ikke efterlader nogen form for smag i munden. 

Man kan som sagt også få probiotika i pulverform, hvilket kan gøre det langt nemmere for folk, som ikke er i stand til at tage piller og kapsler, at få styr på bakterierne i maven. Dermed kan pulveret også enten opløses i væske (som en proteindrik for eksempel også ville blive), eller drysses over mad, afhængigt af hvilket produkt du vælger, og hvad producenten har skrevet om produktets korrekte indtagelse. 

Hvem kan / må bruge probiotika?

Der er ikke som sådan begrænsninger på hvem der bruge probiotika; til gengæld er der omstridte holdninger i forhold til hvem der bør bruge probiotika. Nogle forskere peger på, at sunde voksne mennesker ikke kan få nogen effekt af probiotika, hvis maven allerede er i balance. 

Andre forskningsresultater tyder på, at probiotikaen er med til at opretholde balancen gennem symbiotiske forbindelser mellem probiotika, præbiotika og antibiotika i maven, hvilket er med til at fremme kroppens mulighed for selv at regulere vægt og insulin niveauer. 

Nogle peger også på, at et raskt barn kan have godt af probiotika og mælkesyrebakterier – mens det kan være ligefrem skadeligt for visse syge børn (blandt andet børn med kræftsygdomme og nedsat immunforsvar) at tage tilskuddet, da de derved kan have en skadelig effekt i stedet for en gavnlig. 

Men informationen og resultaterne inden for disse områder er nærmest ikke-eksisterende, da forskningen inden for området er meget ny, og dermed er det svært at drage en endelig konklusion. 

Bivirkninger ved at tage probiotika

Da probiotika og dets bakterier allerede eksisterer i kroppen, burde det ikke være farligt for et voksent, sundt menneske at tage tilskuddet. På trods af dette, kan man dog godt opleve nogle mindre bivirkninger når man begynder at tage kosttilskuddet, som det altid gør sig gældende når man begynder på et nyt produkt. 

Her er en kort liste over de mest almindelige bivirkninger, du kan forvente (men ikke er garanteret at blive ramt af):

 • Øget luft i maven (ikke mere end et par dage).
 • Mindre mavekramper og generelt ubehag i maveregionen (ikke store smerter). 
 • Hyppigere afføring (især hvis produktet indeholder mælkesyrebakterier, hvilket de ofte gør). 
 • Diarré

Valg af det bedste probiotika kosttilskud

Nu er du praktisk talt ekspert i probiotika, men det besvarer jo selvfølgelig stadig ikke spørgsmålet om hvilket produkt der er det bedste at vælge. Her er det en god ide at kigge på vores liste øverst i artiklen, som viser vores vurdering af forskellige produkter på markedet. 

Vores bedømmelse er baseret på hvilke produkter der har klaret sig bedst i test, og derfor kan du roligt bruge listen og blande den med dine egne præferencer, for at finde det perfekte produkt til dig. 

bedste probiotika er

FAQ

Hvad er probiotika?

Probiotika er betegnelsen for nogle mikroorganismer (blandt andet mælkesyrebakterier), som har sundhedsfremmende egenskaber og blandt andet hjælper med at balancere maven og styrke immunforsvaret. 

Kan probiotika hjælpe med vægttab?

Noget moderne forskning (som vi har links til, nederst på siden) viser, at der er sammenhæng mellem visse strenge af synbiotika (kombination mellem gode bakterier og fiber) og proteiner, i forbindelse med vægtregulering. 

Hvad hjælper probiotika på?

Probiotika i kosttilskud form kan hjælpe med at fremme bakterier i tarmens gavnlige effekt, da for mange dårlige bakterier kan resultere i infektion, inflammation og sygdom. 

Er probiotiske bakterier gode eller dårlige for mig?

De probiotiske bakterier hjælper med at balancere bakterie niveauet i din krop, hvilket er hvorfor man siger, at maven kommer ‘i balance’, når man indtager blandt andet mælkesyrebakterier proaktivt. 

Hvor kommer probiotiske bakterier fra?

Probiotikas levende organismer (normalt bakterier) består tit af mælkesyrebakterier, og findes derfor blandt andet i mejeriprodukter (f.eks. yoghurt).

Må et barn gerne få probiotika tilskud?

Børn må gerne få probiotika; der findes særlige tyggetabletter udviklet til børn, hvis et barn ikke kan tage piller og kapsler selv endnu. Vær dog opmærksom på at visse (syge) børn ikke nødvendigvis har godt af probiotika; spørg din læge hvis du er i tvivl. 

Konklusion

Vi håber, at denne artikel har været med til at besvare nogle af de spørgsmål, du har gået rundt med, i forhold til probiotika som kosttilskud. At finde et godt (for ikke at nævne ‘det bedste’) produkt, kan være svært, og derfor har vi forsøgt at gøre det så nemt for dig som muligt at gennemskue præcist hvilke produkter, der er mest gavnlige i din hverdag. 

Vi ønsker dig held og lykke med dit fremtidige køb og håber, at du bliver glad for dit nye tilskuds produkt. 

Læs gerne flere af vores guides, her har du fx en om de bedste Omega 3, og denne om bedste vitamin c.

Kildehenvisning

Du kan læse mere om de forskningsartikler og kilder, vi har brugt i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel på de følgende steder:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7333005/

https://www.europeanreview.org/wp/wp-content/uploads/7588-7605.pdf

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0271531715001037

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1521691803001318

https://www.dr.dk/levnu/krop/tarmbakterier-er-vigtigere-vores-sundhed-end-hidtil-antaget

Opdateret 28.12.2022