Bedste Collagen (Kollagen) 2024

Topliste Bedste Collagen – Tilskud

Bedst i Test
9.8
Bodylab Collagen Booster

Hvem vil ikke gerne se godt ud og føle sig sund? Det er her, Bodylabs Collagen Booster kommer ind i billedet. Dine led får tæsk - det er tid til at hjælpe dem. Bodylab Collagen Booster er den perfekte drik til ledsundhed og generel velvære, da den understøtter kollagenproduktionen, som giver strukturel støtte til din hud, hår, negle og led. Med 2 smagsvarianter at vælge imellem, er du sikker på at finde en, der passer til dine smagsløg! Det understøtter også fordøjelsessundhed og sund aldring. Den fås i to lækre smagsvarianter: Tea Peach og Green Apple.

Innehold:

 • Kollagen/Collagen - 3200 mg
 • Vitamin C - 80 mg (100% ADT/DRI*)
 • Boswelia Serrata - 50 mg
 • Biotin - 7,5 ug (15% ADT/DRI*)
 • Zink - 1,5 mg (15% ADT/DRI*)
 • Selen - 8,25 ug (15% ADT/DRI*)

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Bodylabs Collagen Booster er den hurtige, nemme måde at genoplive din hud, hår og negle. Denne forfriskende blanding af vitaminer, mineraler og protein hjælper dig med at kæmpe tilbage mod virkningerne af aldring med en sund dosis på 25 g kollagen. Velegnet til vegetarer og veganere.

Er der nogen bagdele med produktet?

Har du allerede velfungerende led, og tager du allerede vitamintilskud, får du måske ikke den store effekt af dette.

Fakta

 • 229 kr
 • 7,6 kr/dag (5g)
 • Gode ​​smage

Indeholder annoncer

9.6
Collagen plus

Collagen Plus er ikke et hvilket som helst fiskekollagen, det er det eneste med fordelene ved hydrolyseret kollagen, der hjælper dig med at forblive sund indefra og ud. Og Healtwells nyeste formel er beriget med C-vitamin, som hjælper med at danne kollagen! En fantastisk måde at få huden til at se fast, hår-lignende-stærk og negle-lignende-sunde. Få din daglige dosis af Collagen Plus for et sundt liv i dag!

Med høj kvalitet, marint kollagen og C-vitamin vil dette tilskud bidrage til dannelsen af nyt kollagen i din krop, hvilket kan forsinke ældningsprocessen og hjælpe dig med at leve et længere og mere aktivt liv. Healthwells fiskekollagen hjælper med at understøtte ledsundhed og styrke og kan også forbedre din huds elasticitet.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Healthwell Collagen Plus er et kosttilskud designet til at understøtte sund kollagenproduktion og ledsundhed. Med en bred vifte af vitaminer og mineraler er det en komplet wellness-formel.Lavet af ren højkvalitets fiskekollagen beriget med C-vitamin er dette tilskud en sund og velsmagende måde at forbedre dit velvære på.

Fakta

 • 90 - 270 kapsler
 • 165 - 405 kr
 • 1,83 kr/kaps

Indeholder annoncer

9.4
Vegansk Collagen Weight World

Vil du gerne have din hud til at se så frisk ud som muligt uden animalske produkter? Weightworlds veganske, GMO-fri kollagentilskud. Det er 100% naturligt, og det indeholder stadig den samme mængde kollagen – bare uden kødet. Glem alt om dyremishandling og nyd vegansk kollagen i dag!

Med kun veganske ingredienser som C- og E-vitamin, zink og perikonekstrakt, vil dette tilskud være en fantastisk måde at få fordelene ved kollagen, mens du forbliver tro mod dine etiske værdier.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Vegansk kollagen er en fantastisk måde for vegetarer og veganere at få fordelene ved kollagen uden at bruge animalske produkter. Den er lavet med vegetabilske ingredienser såsom vitamin C og E, zink og mere.

Vegansk kollagen kan til tider være svært at finde, og nogle gange kan det hurtigt blive dyrt. WeightWorld tilbyder dette til en billig pris, og med en rimelig dosering!

Fakta

 • 180 kapsler
 • 3 måneders forbrug

Indeholder annoncer

9.1
Kollagen Protein.dk

"✔️ Kollagen + magnesium
✔️ Berikad med vitamin C
✔️ Magnesium bidrager til normal proteinsyntese og knoglestruktur samt sund hud og sundt hår."

8.9
Kollagenpulver Healthwell

Træt af at se gammel ud? Få din hud til at gløde med Healthwells kollagenpulver, der indeholder C-vitamin. Kollagen er blevet et populært supplement, der hjælper din hud, brusk og knogler.

Gør din hud ungdommelig og sund med kollagenpulver. Kollagenpulver med C-vitamin fra Healthwell indeholder hydrolyseret kollagen, som er med til at opretholde den normale funktion af hud, brusk og skelet. Et kollagentilskud er blevet meget populært i de senere år.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Healthwell er en god leverandør, som er pålidelig, men som også giver dig en god pris.

Er der nogen bagdele med produktet?

Et par kundeanmeldelser siger, at skaden ikke er stor, og nogle siger også, at den har tendens til at klumpe sig. Hvis du bruger en shaker, og du blander lidt ekstra smag i, undgår du, at det sker for dig.

Fakta

 • 204 -1020 g
 • 111 - 539 kr
 • 2,77 kr/portion

Indeholder annoncer

Vores købsguide Collagen

collagen bedste kosttilskud

Kroppen elsker collagen

Collagen (eller kollagen, som det også kaldes på dansk) er et protein, som findes i vores hud, sener og bindevæv. Du kender nok allerede collagen i dets opløste form; kaldet gelatine.

Kollagen er et protein, som findes naturligt i kroppen. Faktisk er det det protein, som vi har allermest af i kroppen. Collagen er det strukturelle protein (indeholder aminosyrer) som blandt andet findes i vores muskler, knogler, brusk, hud og led. 

Når man fylder 20 år begynder mængden af kollagen i kroppen generelt at falde langsomt. Når man fylder 30 år, begynder det at gå stærkt; og når du rammer 40 stopper din krop nærmest helt med at producere nyt kollagen. 

Det er også i 40 års alderen, at de fleste mennesker begynder at bemærke rynker, hud som hænger, og stive led – alt sammen konsekvenser af manglende collagen. Da collagen er en så stor bestanddel af vores krops opbygning, er det en rigtig god idé at gøre hvad vi kan for at præservere vores niveauer af proteinet, så længe som muligt. 

Brug collagen i forbindelse med din træning

Nogle vælger at bruge collagen som supplement til deres styrketræning – men hvorfor, og er der overhovedet en chance for at det kan gavne? 

Grunden til at collagen kan være brugbar under hård styrketræning er todelt. Først og fremmest bruges collagen af nogle vægtløftere, fordi de tunge løft slider rigtig meget på leddene (selv hvis man løfter helt korrekt). 

I og med at collagen fungerer som lim, både i forbindelse med skin og bindeleddene, er det med til at passe på vores led hver gang vi bevæger os og anstrenger leddene. 

Derudover ved vi også at proteinet forefinder sig i vores muskler, og af denne grund mener nogle mennesker at collagen vil kunne bidrage til øget muskelmasse, hvis man tager det relativt ofte. 

Der er ikke foretaget studier af brugen af collagen blandt unge, sunde mennesker i forbindelse med muskel øgelse; til gengæld er der studier der har vist, at ældre mænd (som derved allerede har mistet en stor del af deres naturlige kollagen) ramt af sarcopenia faktisk kunne vende noget af muskeltabet ved indtagelse af et collagen tilskud og dermed få en virkning ud af produktet. 

kollagen som tilskudl træning

Naturlige kilder til collagen

Collagen findes også i mange fødevarer, da mange dyrs hud er opbygget af proteinet, nøjagtigt ligesom menneskers. Nogle af de madvarer, som indeholder mest kollagen er:

 • Bouillon lavet på ben
 • Skin fra kylling, gris og laks
 • Æggeblommer
 • Fødevarer som indeholder gelatine
 • Æbler
 • Jordbær
 • Rød peberfrugt

Udover at du kan spise dig til collagen, så er der også visse andre ting som du kan undgå, eller være mere opmærksom på, som også kan kontribuere til en fastere og yngre hud:

 • Rygning
 • Solbadning (især uden solcreme)
 • Ensidig kost, uden varierende vitaminer og mineraler
 • Frie radikaler / oxidanter (findes bl.a. i meget forarbejdet og usund mad)

Ved en kombination af kosttilskud, en sund og varieret kostplan, samt en generel undgåelse af de ovenstående problemer, vil der være en chance for at du kan være med til at nedsætte din krops naturlige tab af kollagen. 

Vælg det collagen tilskud, som passer dig bedst

Collagen tilskud fås i forskellige former, som alle sammen har nogenlunde samme virkning på din huds elasticitet og dit vævs opbygning. Du skal altså gå ud fra hvad du helst vil bruge dagligt:

 • Piller
 • Pulver (med eller uden smag)
 • Tabletter 

Mange vælger piller eller tabletter, fordi de er hurtige at synke og ikke kræver nogen anden forberedelse for at kunne indtages. Det er dog ikke alle mennesker der bryder sig om (eller kan finde ud af) at tage piller/kapsler, og for disse personer vil det være bedst at tage tilskuddet som pulver i stedet. 

Diverse firmaer er begyndt at skabe kollagen pulvere med smag, så det blot skal blandes med en væske (meget lig proteinpulver), så man på denne måde både får væske i kroppen og sit tilskud på samme tid.

Læs gerne flere af vores tests, måske denne om NAC – N-acetylcystein kan være interessant for dig?

finere hud med kollagentilskud

Det bedste collagen tilskud

Gennem vores mange tests, er vi kommet frem til, at der er nogle bestemte kandidater, som ryger op til toppen. I sidste ende handler det om hvor stor virkning indtagelse af tilskuddet har haft på vores testpersoner, men det er selvfølgelig vigtigt også at huske, at visse andre faktorer kan spille sig ind (såsom hvor godt man beskytter sig mod frie radikaler, hvor varieret ens diæt er, m.m.), som kan være med til at påvirke resultaterne. 

Hvis du finder det kosttilskud som passer bedst til dig (for eksempel ud fra vores topliste, her på siden), men stadig ikke føler, at du får et lige så markant resultat, som du havde håbet, så kan du også altid prøve dig ad med andre produkter, som også menes at have positive resultater på huden. Blandt andet kan du kigge efter produkter, som indeholder:

 • A-vitamin
 • C-vitamin
 • AHA-syre (blandt andet fra frugtsyre eller mælkesyre) 

FAQ

Hvad er collagen?

Collagen er et naturligt protein, som findes i menneskekroppen – blandt andet i huden. Kollagen er kroppens eget forsvar mod visse hudproblemer og er med til at give elasticitet. 

Hvad er collagen godt for?

Proteinet hjælper med at strække hud og led, så rynker og linjer udglattes. Det kan også styrke led og bindevæv. 

Hvem kan få mest ud af tage et collagen tilskud?

Jo ældre vi bliver, des mindre kollagen har vi i vores hud, hvilket blandt andet er hvorfor man får rynker når man ældes. Derfor er collagen særligt godt til folk i 30 års alderen, og opefter. 

Bør man tage collagen tilskud i forbindelse med træning?

Det kan man sagtens – da collagen også understøtter bindevæv og led, kan du være med til at styrke dine muskler og led i forbindelse med styrketræning. 

Er der bivirkninger ved indtagelse af collagen kosttilskud?

Nej, der er ikke bivirkninger ved at tage et collagen kosttilskud – stoffet findes allerede som hovedkomponent i vores krop. 

Konklusion

Collagen er som sagt et utroligt vigtigt protein for mennesker, både af æstetiske, såvel som fysiologiske årsager. Med andre ord, er det altså relevant for dig at finde det produkt, som er det allerbedste, for at du får de bedste resultater, og ikke behøver bruge yderligere tid på at spekulere på dine faldende kollagen niveauer, hvilket kun vil lede til flere rynker. 

Vi har som sagt samlet de bedste produkter øverst på siden, så du kan se vores vurdering af markedets mange produkter. Dermed kan du bedre blande toplisten med informationerne, du finder på denne side, og derudfra finde frem til det ultimative produkt for dig. 

Vi håber, at du får nogle gode resultater ud af dit nye collagen produkt, og at du gennem det kan bibeholde din krops naturlige produktion af proteinet. 

Læs gerne flere af vores tests, måske denne om kasein kunne være interessant for dig? Eller det her om msm.

Kildehenvisning

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26362110/

https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-1-4615-3770-0_2

https://cshperspectives.cshlp.org/content/3/1/a004978.short

https://journals.lww.com/greenjournal/abstract/1987/12000/a_study_of_the_decrease_of_skin_collagen_content,.6.aspx7

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0006291X88801244

https://livsstil.tv2.dk/sundhed/2013-01-14-her-er-pillen-der-fjerner-rynker

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4594048/

Opdateret 28.12.2022