Bedste Folsyre 2024

Topliste Bedste Folsyre – Tilskud

Bedst i Test
9.8
FOLSYRE+B6+B12+D

Lad ikke frygten for abort og neuralrørsdefekter påvirke din fertilitet! Bliv gravid på den sunde måde og start en lykkelig familie med FOLSYRE+B6+B12+D. Dette klinisk dokumenterede kosttilskud indeholder alle de vitale næringsstoffer til kvinder, der er kendt for at forhindre fødselsdefekter, så du kan være tryg ved, at din baby vil blive født sund og smuk.

Tag dit helbred i egne hænder med Healthwell Folsyre+B6+B12+D. Dems formel indeholder folinsyre, som er afgørende for en sund graviditet og produktionen af nye celler i din krop. Vi inkluderede også mange andre vigtige næringsstoffer, såsom B12 og D, for at give dig den bedste holistiske løsning til alle dine sundhedsbehov.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Hvis du er gravid, er folinsyre noget af det vigtigste, du kan tage. Grunden til at vi valgte dette produkt er, at dette produkt ikke kun indeholder folinsyre, men også andre essentielle vitaminer til gravide, så du kan sikre dig, at du får alt, hvad du skal bruge til din graviditet. Samtidig har de gode kundeanmeldelser, en god pris og fra en god leverandør.

Er der nogen bagdele med produktet?

Hvis du er gravid, er det ikke alt, du har brug for. Et multivitamin til gravide bør også inkluderes.

Fakta

 • Vegansk
 • 400 mcg folinsyre
 • 0,88 kr/kaps
9.5
Folsyre Healthwell

De sundhedsmæssige fordele ved folinsyre er betydelige og talrige. Det daglige indtag af dette vitamin er afgørende for, at gravide mødre kan beskytte fosteret. Det hjælper også med at beskytte mod hjerte-kar-sygdomme, slagtilfælde, Alzheimers sygdom og meget mere.

Healthwell Folinsyre 400 er et kvalitets vegansk tilskud. En kapsel indeholder så meget som 400 mcg folinsyre og er tilstrækkelig til at sikre det daglige indtag af dette vitamin. Det understøtter kardiovaskulær sundhed og hjælper gravide kvinder med at forhindre neuralrørsdefekter hos deres babyer.

Stigende niveauer af folinsyre kan mindske risikoen for at udvikle hjertesygdomme, slagtilfælde og visse kræftformer. Det kan også hjælpe med at opretholde et sundt humør og lindre depression

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Dette produkt er perfekt til dig, der har alle de vitaminer, du har brug for, men måske du specifikt ønsker lidt mere folinsyre. Velegnet til gravide (som måske tager et multivitamin), men gerne vil have lidt mere folinsyre.

Er der nogle ulemper, man skal være opmærksom på?

Hvis du leder efter et kosttilskud, der har en blanding af mange vitaminer, så er dette ikke noget for dig. Dette har kun folinsyre.

Fakta

 • 400 mcg folinsyre
 • Vegatabilsk
 • 0,53 kr/kaps
9.4
Holistic B12 Folsyre

Du har brugt år på at lede efter det rigtige supplement til at rette op på dit helbred. Sundt liv starter med sunde celler. Læger, ernæringseksperter og videnskabsmænd er enige om, at der ikke er nogen bedre måde at forbedre dit helbred på end ved at tage et organisk B-12-vitamin af farmaceutisk kvalitet.

Få den økologiske, veganske, glutenfri og ikke-GMO B12 og folinsyre, dine celler har brug for. Tilfredsstil din krop med Holistics 100% veganske, fremstillet i USA vitaminer, der er klinisk testet for renhed. Vores helt naturlige formulering er rig på methylcobalamin og folinsyre, som er vigtig for cellefornyelsen.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Holistic laver meget rene produkter og er en meget troværdig virksomhed. Når vi tager dette i betragtning, sammen med kundeanmeldelser og pris, vil de naturligvis ende på vores liste.

Fakta

 • 1,32 kr/tabl
 • Sugtabletter
 • Methylcobalamin

Vores købsguide folsyre

bedste folsyre

Hvad er folsyre?

Folsyre (eller folinsyre som det normalt kaldes i kosttilskuds form) findes i gruppen af B-vitaminer, som vi også har skrevet en artikel om, som er yderst vigtige i kroppens dannelse af nye celler – hvilket også er hvorfor det er et essentielt kosttilskud for gravide. 

Folsyre er et B-vitamin; mere præcist er det en del af B9-vitaminet, og denne sørger for at kroppen danner nye celler gennem celledeling. Udover celledelingsprocessen, så bruges folsyre også til at opretholde den normale funktion af DNA i kroppens kromosomer. 

Vitaminet bruges desuden til at holde immunsystemet i gang, så der er mindre risiko for at du bliver syg, og det indgår også i processen hvorved der dannes røde blodlegemer (transportering af ilt rundt i kroppen). 

Det har været usikkert hvornår folsyre præcist blev opdaget, men man peger på perioden mellem 1931 og 1943, ikke længe efter at vitaminer i det hele taget blev opdaget. Siden da har der været øget fokus på vigtigheden i den rette kombination af energigivende næringsstoffer, mineraler og vitaminer, for at passe så godt på kroppen som overhovedet muligt. 

Selvom folsyre selvfølgelig kun er en lille del af hele dette system, så er det stadig et af de meget vigtige dele – især hvis du er gravid, eller overvejer at blive det. 

Hvor kan man få folsyre / folinsyre fra?

Folsyre findes i de fleste fødevarer – men vores optag af vitaminet kan alligevel være begrænset, da mængden af dette ikke er stor i de fleste former for mad. Derudover fjerner tilberedning af mad også visse ernæringsmæssige fordele. 

Nogle af de fødevarer, som til gengæld har et højt indhold af B6 vitamin og dermed folsyre er:

 • Spinat
 • Bælgfrugter
 • Brune bønner
 • Brød (gerne groft)
 • Gryn
 • Nogle bær
 • Nogle frugter

Sørg dog altid for at spise varieret – også selvom du tager et kosttilskud. På denne måde kan du automatisk hjælpe kroppen bedre på vej til at få et naturligt højere indhold af folsyre. 

mad med folsyre b9

Gravide og folsyre 

Som vi allerede har beskrevet øverst i denne artikel, opfordres gravide kvinder til at indtage 400 µg (mikrogram) folsyre i starten af deres graviditet, for at forebygge misdannelser i hjerne og rygmarv hos fosteret. Som gravid går mange af dine vitaminer og næringsstoffer direkte til barnet i maven, og derfor er det ikke muligt for en gravid at indtage nok folsyre fra kosten under graviditeten. 

Nogle kvinder kan ifølge sundhedsstyrelsen også have behov for et endnu højere dagligt indtag (på helt op til 5 mg dagligt), men dette skal ordineres af egen læge. Dette gør sig gældende for kvinder som enten selv (eller hvor deres partnere) har neuralrørsdefekt, eller hvis de tidligere har født et barn med denne tilstand. 

Det er ikke lige meget hvornår du aktivt begynder at tilføje folsyre til kroppen. Der opfordres faktisk til, at man begynder at tage kosttilskuddet allerede inden man bliver gravid; der menes ikke at være nogen risiko ved at tage kosttilskuddet måneder eller år før man bliver gravid. 

Det vigtigste er bare, at man har nok folsyre i kroppen inden fosteret har nået at udvikle sig så langt, at neuralrøret har lukket sig og dermed ikke kan påvirkes længere. Neuralrøret er det, der ender med at blive til barnets hjerne og rygmarv – og dette lukker sig allerede inden den første måned efter befrugtningen er sket. 

Andre mennesker, som kunne have særligt godt af et folsyretilskud

Andre kan dog også opleve positive virkninger ved indtagelse af folsyre, særligt folk som er i øget risiko for at lide af folsyre mangel. Her er en kort liste over nogle af de personer, som burde overveje om det kunne være brugbart at begynde på kosttilskuddet:

 • Alderdom → ældre mennesker skal være særligt opmærksomme på at have en varieret diæt, da de ellers er i endnu større risiko for at lide af folsyre mangel. 
 • Rygere
 • Folk med et alkoholmisbrug eller med meget højt indtag af alkohol
 • Folk i kronisk dialyse → herved bliver folsyren ofte skyllet (dialyseret) ud af dit system, og derfor er det nødvendigt at tilføre ekstra dele af vitaminet til kroppen. 
 • Tarmsygdomme (f.eks. cøliaki) → nedsat optagelse af næringsstoffer vil resultere i et øget behov for kosttilskuddet. 
 • Folk som spiser ensidigt → selvom kosttilskuddet kan hjælpe på vej, så må det aldrig ses som en udskiftning af sunde madvaner. Den varierede diæt bør altid være det første skridt på vejen.

Dette B-vitamin holder modsat andre typer af B-vitamin (f.eks. B12) ikke i flere år, men skal regelmæssigt tilføres kroppen (vitaminerne holder ikke længere end et par måneder af gangen). Det er også af denne grund, at man normalt begynder at se tegn på folsyre mangel efter 3-4 måneder. 

folinsyre er godt for gravide

Hvad skal man kigge efter, når man skal have det bedste produkt?

På vores topliste, som du altid finder øverst på vores side, har vi givet vores bud på de allerbedste produkter, du kan købe. Vores vurdering er baseret på tests, som vi har foretaget (deraf betegnelsen ‘bedst i test’)

Det er altid vigtigt at kigge på indholdet i det kosttilskud, du køber. Derudover går nogle mennesker også op i hvorvidt deres produkter er vegetariske, veganske, etisk produceret, eller lignende, hvilket i nogle tilfælde kan være med til at skrue op for prisen. Derfor må man modregne nogle af de positive og negative aspekter for at finde det ultimative produkt – hvilket vi har givet vores bud på, øverst i toplisten. 

FAQ

Hvad er folsyre?

Folsyre er en af delene i B-vitamin og er en naturligt forekommende type som du finder i madvarer. Folinsyre er den syntetisk, menneskeskabte form, som du finder i de fleste kosttilskud. 

Må gravide tage folsyre?

Ja, det må de gerne  – faktisk opfordres de til det af sundhedsstyrelsen, da mangel på folsyre kan lede til neuralrørsdefekter og andre lidelser blandt fostre og nyfødte. 

Er der bivirkninger ved indtagelse af folsyre?

Der er ikke påvist deciderede bivirkninger ved indtagelse af folsyre, så længe man holder sig indenfor den anbefalede dosis. 

Hvornår bør gravide tage folsyre?

Gerne så hurtigt som muligt; helst mens man prøver at blive gravid. Man kan fortsætte med at tage det gennem hele graviditeten, men bør som minimum tage det de første tre måneder af graviditeten.

Hvad er tegnene på folsyre mangel?

Folsyremangel viser sig efter 3-4 måneders insufficient indtag. Du skal være opmærksom på bleg og ikterisk (gullig) hud, diarré, rhagader i mundvigene og forandringer i smagssans. 

Konklusion

Hvis du har læst denne artikel og har kigget gennem vores topliste, er du officielt klar til at vurdere hvorvidt dette er et produkt, du ønsker at bruge eller ej. Hav dine egne præferencer i mente og kombiner dem med informationerne på denne side, så skal du nok få et produkt, som du ender med at blive glad for. 

Vi ved godt, at helseverden kan være lidt af en jungle at bevæge sig rundt i – derfor håber vi også, at du har fundet denne artikel brugbar, og at du nu føler dig klar til at tage et valg. Vi ønsker dig held og lykke med dit produkt, og håber, at du bliver glad for det. 

Kildehenvisning

https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/laegehaandbogen/blod/tilstande-og-sygdomme/anaemier/folsyremangel/

https://pro.medicin.dk/Laegemiddelgrupper/Grupper/71020

https://www.sst.dk/-/media/Viden/Graviditet-og-f%C3%B8dsel/Information-til-gravide/Kost-og-kosttilskud/Faktark-folsyre.ashx?la=da&hash=CB000784A1750388AC838391066A09AACB4BF40A

https://www.apoteket.dk/sundhed/gravid/folinsyre-under-graviditeten

https://academic.oup.com/ajcn/article/87/3/517/4633283?login=true

Opdateret 28.12.2022