Bedste Glucosamin 2024

Topliste Bedste Glucosamin – Tilskud

Bedst i Test
9.8
Glucosamin pulver 1 kg

Lider du af gigt, slidgigt eller ledbetændelse? Du er heldig! Healthwell Glucosamin Pulver er et højdosispulver, der beskytter leddene og samtidig lindrer smerter og forbedrer mobiliteten. Derudover er den fri for allergener.

Mange af jer ved, at Glucosamin er en vigtig byggesten i brusk og ledvæske. Brusk er det elastiske væv, der beklæder leddene og danner en beskyttende barriere mellem knoglerne (ligamenterne). Synovialvæske er en type "olie", der reducerer friktionen, når vores led bevæger sig. Desværre er der også mange mennesker, der har glutenoverfølsomhed eller allergi. Det kan gøre det svært at finde et godt produkt, der passer til dine behov.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Har du brug for et sikkert og højdosis glucosamintilskud? Vi har denne på vores liste, fordi Glucosamin Pulver er et potent glucosamintilskud, der er lavet af fermenteret majs og er fri for allergener. Det er perfekt til dem, der har brug for en høj dosis af forbindelsen for at hjælpe med deres led og har ingen tilsætningsstoffer eller fyldstoffer.

Fakta

 • 500 g - 1000 g
 • Under 400 kr
 • 0,349 kr/g
9.6
Glucosamin kapsler Healthwell

Lider du af ledsmerter? Der er en storm på vej i dine led. Det er gigt, og du kan ikke bekæmpe den alene. Det kan være forårsaget af utilstrækkelig Glucosamin i kroppen! Det er derfor, Healthwells Glucosamin-kapsler er specielt formuleret til at give din krop de rigtige næringsstoffer, den har brug for. Ingen piller, ingen injektioner, kun ren energi og fleksibilitet. Vi garanterer, at du vil mærke forskellen med kun én pille om dagen.

Det er tid til at holde dine led sunde og få dem tilbage i kampform - så du kan fortsætte med at gøre de ting, du elsker, med tillid. Derfor er det tid til at tage affære og begynde at passe på dig selv for altid!

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

Vi ved, at leddene er en stor del af dit liv; og vi ønsker, at de holder sig sunde så længe som muligt. Vi ved også, at der er mange, der ikke kan lide pudder, så her har du et alternativ i form af en kapsel! Giv dine led de næringsstoffer, de har brug for, ved at tage et supplement med Healthwell glucosaminkapsler. Du kan mærke forskellen disse kapsler gør ved daglig brug!

Fakta

 • 90 kapsler under 100 kr
 • 0,88 kr/kaps
 • Vegetabilsk
9.2
Glucosamine & Chondroitin Kapsler

Reducer ledsmerter og stivhed med WeightWorlds Glucosamin og Chondroitin supplement. Dette produkt er beriget med gurkemeje, ingefær og C-vitamin, som vil bidrage til at forbedre sundheden, samtidig med at det er en bekvem måde at opretholde sunde led på. Bare tag 2 kapsler om dagen for at opretholde en sund livsstil.

Hvert 100 gram Glucosamin & Chondroitin fra WeightWorld indeholder 1000 mg glucosamin og 200 mg chondroitin. Tilføjelse af gurkemeje, ingefær og ascorbinsyre til disse forbindelser hjælper med at holde dine led sunde og stabile.

Hvorfor valgte vi netop dette produkt?

WeightWorld har den perfekte løsning. WeightWorlds glucosamin- og chondroitintilskud er beriget med curcumin, ingefær og C-vitamin. Disse to ingredienser hjælper hinanden, og det er helt naturligt.

Fakta

 • 1000 mg glucosamin og 200 mg chondroitin
 • 2 dagligt - til 3 måneders forbrug
 • Naturlig

Vores købsguide glucosamin

Bedste Glucosamin

Glucosamin – naturligt i kroppen

Glucosamin har i mange år været brugt af folk med slidgigt og andre gigtlidelser som et alternativt middel til hjælp med at lindre smerter forbundet med sådanne lidelser. De fleste produkter pointerer, at de kan bruges i forbindelse med personer, som lider af mild til moderat slidgigt. 

Glucosamin er en art sukker (amino-monosakkarid), som man finder naturligt i ledbrusk rundt omkring i kroppen. Glucosamin er med til at danne molekyler i leddenes bruskceller, således at de bliver mere fleksible og elastiske, så de bedre kan tage imod stød og slag, og dermed ikke nedbrydes så hurtigt. 

De produkter, du kan købe på markedet indeholder ikke ren glucosamin, men er et blandingsprodukt, ofte forbundet med svovlforbindelser og glucosamin salte. Et af de mest almindelige produkter, du kan finde under navnet ‘glucosamin’, er glucosamin-sulfat (en svovl-forbindelse).

glucosamin mod ledsmerter

Glucosamin mod slidgigt

Glucosamin bliver oftest nævnt i forbindelse med slidgigt og smerter i leddene. Smerterne ved mild/moderat gigt mener nogle kan dæmpes eller helt fjernes ved brug af glucosamin. Idéen er, at produktet skulle gå ind og hjælpe den naturlige produktion af glucosamin i kroppen, som derved hjælper med at løsne leddene op, og gør dem elastiske i stedet for stive. 

Nogle af præparaterne er desuden sammensat med en svovlforbindelse, som vi også skrev ovenfor, og vi ved, at svovl er nødvendigt i kroppen, for at understøtte led, knogler og brusk. Dette kan selvfølgelig også være en af grundene til, at folk vælger at købe et produkt som både indeholder en form for glucosamin sammen med et sulfat, netop fordi du på den måde potentielt set får dobbelt virkning. 

Det kan også nævnes, at alle glucosamin produkter oftest grupperes sammen, når virkningen testes i forskningsartikler. Dette vil sige, at man skærer alle over en kam og ikke har tid eller ressourcer til at gå i dybden med de forskellige produkter, som man kunne forvente har forskellige resultater bag sig, da de består af forskellige ingredienser. 

Bivirkninger, du kan opleve i forbindelse med glucosamin

Når du gør brug af kosttilskud eller lægemidler, så vil der altid være en chance for, at du kan opleve bivirkninger, da du aktivt tilsætter et stof til kroppen, som den skal reagere på. Nogle gange er reaktionen positiv, andre gange kan kroppen reagere imod det, den bliver påtvunget. 

Denne positive og negative balance kan også gøre sig gældende for glucosamin, selvom der for det meste er tale om ikke-alvorlige bivirkninger. Her er nogle af de hyppigst rapporterede bivirkninger ved brug af glucosamin: 

 • Diarré
 • Forstoppelse
 • Kvalme
 • Smerter i maveregionen
 • Hovedpine
 • Træthed

Bemærk at der i flere rapporter af forskningsforsøg med glucosamin er påvist disse bivirkninger i lige så stor grad som folk der fik et placebo præparat i stedet. Med andre ord kan det ikke nødvendigvis påvises, at bivirkningerne er forbundet med kosttilskuddet. Det samme gør sig som sagt også gældende for virkningen, som det i virkeligheden også er tilfældet for de fleste kosttilskud. 

Derudover kan der også opstå allergiske reaktioner og andre bivirkninger ved brug af præparatet, som det er vigtigt at være opmærksom på, da disse kan ende med at blive alvorlige på længere sigt:

 • Rødme
 • Hudirritation
 • Svimmelhed
 • Allergiske hævelser (særligt i ansigtet og halsen)
 • Væskeophobning → hævelser forskellige steder på kroppen. 

Glucosamins historie på det danske marked

Glucosamin startede ud med at være et ulovligt produkt på det danske marked indtil år 2003, hvorefter det blev registreret som et officielt lægemiddel i behandlingsforløb mod slidgigt. Derudover blev det faktisk også tilskudsberettiget efter at det blev godkendt af lægemiddelstyrelsen, hvilket gjorde, at rigtig mange danskere endte med at komme på dette præparat. 

Efterfølgende er der dog kommet mere forskning ud, som ikke i alle tilfælde kunne påvise, at virkningen ved produktet faktisk skyldtes glucosamin, og ikke placebos kraft. Derfor blev tilskudsordningen fjernet igen i år 2011, med udmeldingen om, at de hverken kan be- eller afkræfte glucosamins virkning, og derfor ikke ønsker at have det med i ordningen længere. 

Alligevel har glucosamin fortsat været et populært kosttilskud i kampen mod ledsmerter, selv i dag. Om det så er fordi brugerne oplever en placebo effekt eller om det er glucosamin produktet, der går ind og arbejder, kan ikke konstateres. Men mange brugere rapporterer en virkningseffekt efter nogle ugers brug. 

glucosamin kemisk formel

Overvejelser i forbindelse med toplisten

Når vi producerer en topliste, så gør vi det altid ud fra nogle bestemte kriterier. Først og fremmest ser vi pa hvad kundernes generelle oplevelse har været med diverse produkter. 

Derudover kigger vi også på prisen; både per dosering, og i produktet som helhed. Vi har også taget i betragtning, hvorvidt folk er mest interesseret i pulver, kapsler, piller, eller andet. Alt dette skal blandes sammen med vores viden og erfaring, og ud fra dette ender vi til sidst med en liste over de produkter, som vi har været mest imponerede over. 

I sidste ende skal du selvfølgelig også selv overveje hvad det er for et produkt, du er på udkig efter. Hvis du for eksempel ikke er interesseret i et pulver, som skal blandes i mad eller væske, men faktisk bare gerne vil have en kapsel eller piller, som hurtigt ryger ned, så bliver du jo selvfølgelig nødt til at gå med den fornemmelse, selv hvis det produkt ikke nødvendigvis var bedst i test, i vores forsøg.

FAQ

Hvad er glucosamin?

Glucosamin er et sukkerstof, som er en aktiv del af opretholdelsen af vores brusk og led. Præparater menes derfor at kunne hjælpe med at blokere nedbrydelsen af leddenes brusk. 

Er der bivirkninger associeret med glucosamin?

Nogle oplever bivirkninger ved brug af glucosamin, som regel i form af maveproblemer, træthed, eller allergiske reaktioner, som skal tages alvorligt. 

Hvad bruger folk glucosamin til? 

Mange folk som lider af slidgigt og ledsmerter bruger glucosamin som et alternativt behandlingspræparat. 

Hvad er doseringsforslag for glucosamin? 

De fleste voksne vil ende med at skulle tage 1.200 mg i døgnet (normalt 400 mg pr kapsel) over 1-3 doser, normalt. Men læs altid varebeskrivelsen eller indlægssedlen inden brug. 

Er der nogen, som ikke bør tage glucosamin?

Vær påpasselig ved brug af anden medicin, ved skaldyr allergi (glucosamin udvindes herfra) og hvis du er gravid eller ammende. 

Konklusion

Du har nu læst en masse informationer omkring glucosamin, og om hvorfor så mange personer har valgt at gøre brug af produktet, både mens det var godkendt af lægemiddelstyrelsen med en positiv tilskudsstatus, og efter at denne status bortfaldt. Du har også fået et overblik over de bedste produkter på markedet, ud fra vores bedst i test liste, som du finder øverst i artiklen. 

Vi håber, at du bliver glad for dit valg af produkt, ligegyldigt hvilket er du er endt med at gå efter. Ledsmerter, og særligt gigt, kan være utroligt smertefulde og invaliderende symptomer, som kan være svære at behandle og smertedække ordentligt. Der er både resultater som peger på, at det hjælper folk, og samtidigt forskningsresultater som peger på at det ikke gør. 

I sidste ende kan vi kun anbefale, at du prøver produktet selv, hvis du tror, at det kunne være et produkt for dig. Virkningen skulle gerne vise sig inden for de første par måneders brug, hvis du er en af dem, som kan få glæde af produktet. 

Kildehenvisning

https://www.apoteket.dk/medicin/laegemidler/glucosamin-pharma-nord

https://pro.medicin.dk/Laegemiddelgrupper/Grupper/315435

https://www.dr.dk/nyheder/indland/atter-tillid-til-glucosamin

https://link.springer.com/article/10.2165/00002512-200320140-00004

Opdateret 28.12.2022